Sex it up!

Toen ik burned out ging, lag mijn relatie al een lange tijd grotendeels aan gruzelementen. Het was koud en kil. Geen lach, geen relativering, geen grapjes, geen tederheid, geen sex. We waren hard aan het werk om onze liefde in stand te houden. Dat lukte tot dan toe. De liefde was nog altijd voelbaar. Ergens op de achtergrond, ver weg. Toch was er een cruciaal moment, waarop ik voelde, dat er nu nog slechts één kans was, voordat de liefde zich omkeerde en voor altijd zou weglopen. Op dat moment nam ik een groot risico. Althans, dat voelde toen zo. Nu weet ik, dat dat de enige keuze was, die ik kon en moest maken. Ik had niets te verliezen en vroeg mijn lief om tijd om alleen “aan mijzelf te gaan werken”. Ik moest nu eindelijk eerst mijn eigen troep uit de weg ruimen en niet meer mijn partner verwijten, dat het zo’n grote bende was. Dit was mijn en onze redding. Zo, dat gaf een ruimte om weer te zien, wie ik was en ook met wie ik ook alweer mijn leven deelde. Ik zag weer, dat mijn keuze voor hem de juiste was.

Dit alles gebeurde zoveel mogelijk achter gesloten deuren. In de coulissen. Met medeweten van de inner circle….een hele kleine inner circle. Logisch, wie gaat het wat aan, dat het koud en kil is in je relatie? Dat er geen omhelzingen zijn, geen ondeugende kneepjes in billen, geen gepassioneerde zoenpartijen, geen gezweet tussen de lakens? Daar praat je niet over! Ook nu ik dit schrijf, rijzen er onzekerheden. Moet ik dit wel doen? In het openbaar praten over het meest intieme uit mijn leven? Wat vindt mijn partner hier van? Wat zullen potentiële klanten hier van vinden? Gaat het niet te ver? Zelfs binnen een relatie is het moeilijk om over intieme onderwerpen als sex, aanraking, behoeften of het ontbreken ervan te praten.

Dat is juist waarom ik er open over wil zijn. Een transformatie proces is niet mogelijk zonder de meest intieme onderwerpen aan te raken. Kwetsbaarheid te tonen en je volledig open te stellen. Hoe kun je vrij zijn, zonder oordeel, met positieve en helpende overtuigingen en jouw potentieel volledig ten toon spreiden, als er vanuit je ooghoeken nog altijd een roofdier op springen staat?

Dus hoe is het gesteld met jouw sex leven? Hoe is het met jouw relatie(s) of het ontbreken daarvan? Wat doet dat met jou en wat belemmert jou om ook dit onderwerp in alle openheid en vrijheid te bespreken?

Bij mij was er sprake van schroom, angst en onzekerheid. En schaamte. Schaamte over het niet altijd voldoen aan het beeld, dat een relatie spannend, liefdevol en stabiel moet zijn. Maar zoals alles in beweging is, is een relatie dat ook. En dus is het soms spannend, soms saai, dan weer liefdevol en dan weer kil. De eerste altijd stabiele relatie moet ik nog meemaken.

Spreken over deze intimiteit van het lichaam en de geest raakt je in het diepste van je wezen. Gezien, gewaardeerd worden, grenzen loslaten of juist zichtbaar en hoorbaar maken, je plek opeisen, aan je trekken komen, jezelf toestemming geven om te mogen genieten, liefde voor jezelf, liefde voor de ander……liefde. Wanneer je het uitspreekt, wordt het gemanifesteerd. Ja, ook dat is er en is een groot deel van jou! Het komt uit de coulissen en de spotlight gaat aan! Armen wijd, borst vooruit, hoofd omhoog, benen wijd en voeten stevig op de grond. Kom maar op! Sex it up!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches