Moyo Workshops en events

Een stress vrije zone

Relax yoga XL

even helemaal niets moeten

Retreats

yoga weekends en vakanties

Stress hantering

lichaamsbewustzijn kennis en tips

Herken je dit?

Workshops en events van Moyo

Weet je nog? Toen je een kind was? Je kon je verliezen in kleine dingen. Hoe je hand langs de graspluimen streek, de lucht alle kleuren van de regenboog kreeg bij het veranderen van het licht, in het maken van een tekening of het kijken naar de mieren. Nu heb je het alleen maar druk en lijkt er geen tijd meer te verliezen in plaats van je verliezen in de tijd

Verlang je ook zo terug naar die gave tot overgave, die je als kind had?

Dan zijn de workshops van Moyolife pure verwennerij. Het doet mij veel plezier om jou een waardevolle ervaring te bezorgen, waarin je geniet van de rust en het even helemaal weg zijn van je dagelijkse beslommeringen. Waarbij je gaat ervaren, dat je wel uit die sneltrein kan stappen, die jouw leven is. Als je maar de keuze maakt.

En als je dan die keuze maakt, dan zorg ik er voor, dat je bij eventuele verleiding om af te dwalen naar wat er was of wat er nog komen gaat, weer terug komt naar het moment. Het hier en nu. Zodat je volledig kunt ontspannen en naar boven kunt laten komen, wat er verborgen zat onder die dagelijkse beslommeringen.

In de stilte zal er misschien in jou van alles in beweging komen. Tijdens een workshop heb je dan de tijd, de rust en de aandacht om dat er te laten zijn. Zonder er tegen te vechten of er een verhaal van te maken. Laat het er maar zijn. Ik ben er om jou te begeleiden waar nodig, te ondersteunen met woorden, aanraking of stille aandacht.

Pure ontspanning wordt soms gecombineerd met het opdoen van kennis, inzicht en persoonlijke ontwikkeling.

Er zijn ook yoga weekenden en vakanties zonder thema. Met fijne yoga lessen, meditatie, ontspanning en klank. Ook is er de mogelijkheid om tijdens zo’n weekend of vakantie een klankschalenmassage te boeken.

Voeding is belangrijk. Je voed jezelf letterlijk, maar ook figuurlijk. Eten en drinken tijdens de workshops en retreats is puur, gezond en soms aangepast op het thema. Een beleving op zich.

Je gaat opgeladen weer naar huis en hebt die overgave, die je als kind had, weer ervaren.

Stel je voor dat...

Hoe ziet een Moyolife event er uit?

Ervaringen met workshops en events van Moyolife

Yin yoga en Meditatie Kenia reis

Is het jouw droom om Afrika te ervaren, te voelen, te proeven, te bekijken en elke dag op de mooiste plekken in de natuur yin yoga en meditatie te beoefenen? 

Kenia is rauw en zacht, back to basic en alle luxe, confronterend en omarmend. Je zal er merken dat je LEEFT! 

De ideale plek op aarde om een reis naar binnen te maken. Naar wie jij in oorsprong bent. Door yoga en meditatie. 

Ik neem je mee naar de oorsprong van jezelf in mijn geliefde Kenia. Een 11 daagse reis langs een paar van de mooiste plekken in Kenia in samenwerking met Charlie’s Travels, het “off the beaten track” reisbureau gebaseerd in Nairobi, Kenia. Medio voorjaar 2022.

Voel je dat je hier bij wilt zijn? Boek dan nu en krijg tijdelijk een GRATIS individuele klankschalen sessie tijdens de reis!

Ga voor alle informatie naar de Yin yoga en Meditatie reis Kenia pagina. Hier kun je ook een bel afspraak met mij inplannen over deze reis.

Overzicht Moyo Workshops

Relax yoga XL

Vanuit de Chinese zienswijze op gezondheid wordt alles in het leven bekeken vanuit de energetische yin/yang balans. Alles doorloopt de cyclus van de 5 elementen in de yin/yang beweging: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Deze elementen hebben verschillende eigenschappen als de energie in of uit balans is. Wanneer een element bij jou uit balans is, kun je met onder andere yin yoga houdingen werken aan het terug in balans brengen van deze energie. Dit heeft een positieve invloed op jouw algehele fysieke en mentale gezondheid en vitaliteit. In de workshops ga ik dieper in op de eigenschappen van een element en hoe je bij jezelf kunt merken of jouw eventuele klachten worden veroorzaakt door een disbalans van de energie van dit element. We doen houdingen die de energie flow in de meridianen (energiebanen), die horen bij het element, laten stromen. Na afloop eten we samen een lunch afgestemd op het element. Dat alles op de bijzondere locatie Het Derde Erf in De Balansstudio op de hooizolder van de boerderij. Geniet van even helemaal er uit zijn en de ontspanning van een hele ochtend Relax yoga.

Stress hantering

Een workshop Stress hantering kan op verschillende manieren gegeven worden. Naast een dag retreat kan er een workshop over stress hantering en lichaamsbewustzijn op maat gemaakt worden. De dag retreat is een combinatie van yoga, meditatie, ademhaling, mindfulness, ontspanning, pure en gezonde voeding, mogelijk een wandeling en een thema. Ik draag kennis over en laat je ervarend leren. Mogelijke thema's kunnen zijn: Stress signalen herkennen, het autonome zenuwstelsel en burn out, laat je adem een verademing voor je zijn, de 5 elementen theorie- een introductie, mindful tekenen en schilderen. Een workshop Stress hantering heeft één van deze thema's of een aangepast thema op maat. De gemene deler is, dat er meer lichaamsbewustzijn ontstaat en bewustwording van de invloed, die je zelf kunt hebben op jouw mate van stress.

Jouw bijdrage aan Moyo workshops

Relax yoga XL

Even helemaal niets moeten
45
per persoon
 • Extra lange yin yoga les
 • Afgestemd op een van de elementen

  Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water
 • Inclusief pure en gezonde lunch
 • Inclusief drankjes en versnaperingen
 • Maximaal 10 personen
 • Inclusief btw

Dag retreat

Een hele dag me time
87
per persoon
 • Yoga les
 • Meditatie
 • Workshop afgestemd op een thema
 • Stilte wandeling
 • Inclusief lunch, drankjes en versnaperingen
 • Maximaal 10 personen
 • Inclusief btw

Stress hantering

Lichaamsbewustzijn kennis en tips
65
per uur*
 • Kennis overdracht en ervarend leren
 • Mogelijkheid tot thema op maat
 • Inclusief reiskosten binnen straal van 10 km
 • Inclusief reistijd binnen straal van 10 km
 • Exclusief eventuele extra materialen
 • Inclusief btw
 • * Particulier tarief

Veelgestelde vragen

Ik houd er van om eerst persoonlijk contact met je te hebben voordat je met workshop of retreat meedoet, maar misschien heb je wel een vraag die vaker gesteld wordt en vind jij het fijn om te lezen, dat je niet de enige bent met die vraag. Staat jouw vraag er niet bij, of wil je gewoon even mijn stem horen en mijn energie voelen dan bel ik je!

Warme groet,

Astrid Ogelo

Zodra er een Retreat is gepland zal dat duidelijk zichtbaar zijn op de site van Moyolife. Kun je het nog niet vinden in de Agenda of op de Workshops pagina, dan is er nog geen Retreat gepland. Dat wil niet zeggen, dat ik niet bezig ben met mooie plannen! Je kunt ergens in oktober/november 2020 het volgende Retreat verwachten. 

Yoga is een manier van leven. Zoveel meer dan alleen de fysieke component, die in de yoga lessen aan bod komt. Het is een persoonlijk pad wat je loopt als je aan yoga begint. Naast de asana’s, de fysieke yoga houdingen, zijn er nog 7 “ledematen” van yoga. Het achtvoudige pad van yoga wordt het genoemd. Daarover misschien later ;-). De houdingen zijn bedoeld om de aandacht te richten op jezelf en deze naar binnen te richten. Iedereen in de groep loopt als het ware zijn of haar eigen pad. Ieder fysiek lichaam is anders en heeft andere mogelijkheden en onmogelijkheden. Binnen de yoga word je uitgenodigd je niet te vergelijken met de ander en de ander niet met jezelf. Dit is soms een grotere uitdaging, dan de fysieke houding uitvoeren! Je kunt dus op elk moment instappen in een bestaande groep.

Dan is yoga wel geschikt voor jou! Zeker yin yoga zal jou in de loop van de tijd soepeler maken. Of je ooit je benen in je nek gaat leggen, ligt niet alleen aan beoefening van yoga houdingen. Het kan maar zo zijn, dat de stand van jouw botten jou weerhouden van het “verder komen” in een houding. Wanneer dat zo is of er is een andere reden waardoor je tegen grenzen aanloopt, word je door yoga uitgenodigd dit met liefdevolle vriendelijkheid voor jezelf te accepteren en de houding aan te passen op dat wat er in realiteit is. Hoe mindful!

Ik ben yin yoga docent en holistisch life coach. Ik geef yin yoga in combinatie met meditatie, mindfulness, ontspanningstechnieken, ademhalingstechnieken. Tijdens workshops, retreats of als je mij boekt met mijn Yoga mobiel kan ik een yin yoga les combineren met yin flows. Yin flows zijn staande yoga houdingen in een rustig tempo en fysiek niet al te uitdagend. Ook kan ik yin yoga combineren met Qigong. Net als bij yin yoga werkt Qigong bevorderend voor het vrijelijk stromen van de levensenergie in jouw lichaam. Bij Qigong wordt met de ademhaling gewerkt en worden in een rustig en soms wat sneller tempo bewegingen herhaald. Vanaf november 2020 start ik de Dru docentenopleiding en zal ik deze vorm van yoga verweven in mijn lessen.

Wanneer je twijfelt of een vorm van lichamelijke beoefening geschikt voor je is vanwege een aandoening, ziekte of anderszins dan adviseer ik je om jouw arts of behandelaar te raadplegen.  Ik heb geen medische achtergrond en kan niet beoordelen of je medisch gezien wel of niet aan yin yoga zou kunnen doen. Yin yoga bereikt het bindweefsel. Het ontspant de spieren en uiteindelijk verruimt het het bindweefsel. Dit heeft vaak een positief effect op het gevoel van vitaliteit en flexibiliteit door cursisten. Zowel fysiek als mentaal. Of dit bij jou ook het geval zal zijn is niet te garanderen. Als docent doe ik mijn uiterste best om voor een ieder de meest optimale omstandigheden te creëren, zodat er voldoende ondersteuning en aanpassingen zijn in de houdingen en je een strekking ervaart van niet meer dan 70% a 80% van je uiterste kunnen. 

Op beide locaties waar ik les geef is er een trap om bij de yoga ruimte te komen. Er is helaas geen lift aanwezig. Mijn praktijk ruimte is gelijkvloers en op de begane grond.

Dan ga je mentaal uitgedaagd worden. Wil jij dat aangaan? Wil jij je open stellen voor wat er misschien vrij komt van onder de gewoonte om niet stil te zitten of te zijn? Mag dat er van jou zijn? Zonder oordeel, in volledige acceptatie voor dat wat er blijkbaar ook nog is in jou? Dat wat jou jou maakt? Als je bereid bent om je gehele zelf te accepteren stap voor stap dan is yin yoga voor jou. De keus is aan jou. Misschien helpt het als ik zeg, dat een “leeg hoofd” niet bestaat. Er zijn altijd gedachten die rond gaan in ons hoofd. Het is aan jou om aandacht te schenken aan die gedachten of niet. Dat kun je oefenen. Oefening baart kunst!

Schrijf je in voor de Moyolife nieuwsbrief

draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches