Boek jouw yoga en meditatie droomreis naar Kenia hier!

Op safari, maar dan net even anders! Elke dag YOGA EN MEDITATIE op de mooiste plekken in Kenia. 

April 2022

Het beste van twee werelden

Is het jouw droom om op de mooiste plekken in de Afrikaanse natuur yoga en meditatie te beoefenen? En tegelijkertijd Kenia te ervaren, te voelen, te proeven, te bekijken? Wacht niet langer en meld je aan!

Kenia is rauw en zacht, back to basic en vol met luxe en comfort, confronterend en omarmend. Je zal er merken dat je LEEFT! 

De ideale plek op aarde om een reis naar binnen te maken. Naar wie jij in oorsprong bent. Door yoga en meditatie. 

Yoga en meditatie docente, holistisch life coach en creatief therapeute Astrid Ogelo neemt je in april 2022 mee naar de oorsprong van jezelf in haar geliefde Kenia.

(Bron foto: Watamu Treehouse)

GRADED-WEB-Yoga5---Credit-Paul-Krystall
72184148_1385084338324452_6835808564641005568_o

Moyolife in samenwerking met Charlie's Travels

Charlie’s Travels is een off the beaten track reisbureau, gevestigd in Nairobi, Kenia. Zij kiezen ervoor buiten de gebaande paden te treden. Samen met een enthousiast team van reislustige Afrika-lovers maakt Charlie het echte Afrika ook voor jou toegankelijk. Charlie’s Travels kiest ervoor om zoveel mogelijk te werken met lokale partners. Zo hopen ze de verdiensten van toerisme verder te doen reiken. Samen met inventieve bewoners worden nieuwe reizen, routes en experiences ontwikkeld. En dat past perfect bij Moyolife! 

Duurzaam op safari

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel tijdens deze yoga rond reis. Zo kun je de natuur van Kenia dichtbij beleven en na jou nog velen anderen.
Bekijk hieronder de impressie van de duurzame reizen van
Charlie’s Travels.
Het eerste item gaat over conservancy Ol Pejeta en ja, daar rijd jij straks ook rond!

Mediteren op de savanne

Bij het krieken van de dag op de uitgestrekte savanne de stilte in jezelf opzoeken. Elke dag yoga, meditatie, mindfulness, adem en ontspanning op de meest prachtige plekken in de natuur. Volledige overgave aan dat wat is. Intens beleven van wat deze prachtige reis jou brengt.

aio-lumo-conservancy-beleef-je-eigen-lion-king-avontuur-wilflife-lumo
011_High_Res_HandZaround_Sieku_Glamping_Kenya

De mooiste locaties

Van de watervallen in helder blauwe vijvers, een wandeling door de toppen van de bomen van Ngare Ndare forest, het uitzicht op Mount Kenya, een safari in Amboseli, met uitzicht op Mount Kilimanjaro tot een yoga retreat tree house aan de Indische Oceaan. Je beleeft het beste, wat Kenia te bieden heeft.

Wacht niet langer en zorg dat jouw plek is gereserveerd!

Foto: Watamu Treehouse

De ultieme yoga retreat spot

In Watamu aan de Indische Oceaan eindigt de reis in een ultieme yoga retreat spot. Watamu Tree House is ontworpen voor yoga retreats en ligt ver van de toeristische lodges. Hier heerst serene rust en kun je SUP yoga doen in de mangrove en mediteren aan het strand.

Bron video: Watamu Treehouse

Waar verblijf je?

Sieku Moja Glamping Mt Kenya
Douchen onder de blote hemel
Kampvuur
The ultimate bush chill spot
Wildebeest Eco Camp Nairobi
Urban en toch in het groen
Dichtbij het giraffe centre
En de beste restaurants
Kili Springs Camp Amboseli
Tented banda met eigen badkamer
Aan de voet van Mt Kilimanjaro
Genieten van de gastvrijheid van de Masaai
Watamu Tree House
Een douche met uitzicht
Luieren in het zwembad
Pure voeding met liefde bereid

Nu met heerlijke massage!

Wat een cadeau! Je krijgt als extra bonus een GRATIS massage bij Watamu Treehouse ter waarde van $35! Wat een verwennerij. Totale ontspanning in een tropische omgeving. Wil jij dit ook? Boek deze fantastische yoga reis en kom helemaal tot rust.
extra bonus

Over Astrid Ogelo

In 1998 ging ik voor het eerst naar Kenia. Sindsdien leef ik met één voet in Nederland en de andere in Kenia. Mijn thuis is in Amersfoort en in Kisumu, in het westen van Kenia. Ik heb er mijn liefde ontmoet. Met onze kinderen gaan we zo vaak als kan terug naar ons Keniaanse thuis. 

In 2017 studeerde ik af als holistisch life coach, waarbij met name de lichaamsgerichte benadering mij aansprak. Eind 2018 ronde ik mijn Yin yoga en meditatie opleiding af. In januari 2021 startte ik de Dru yoga docentenopleiding. Deze beide yoga stijlen zullen tijdens de reis onderdeel van het programma zijn. Sinds 2017 geef ik yoga lessen. Het liefst in de buitenlucht. Ik organiseer regelmatig yoga en meditatie events van een dag of een weekend. Echte aandacht voor jezelf en dat wat er binnen in jou leeft. Voor dat wat de ruimte niet zo makkelijk krijgt door onze gehaaste levensstijl in het op resultaat en denken gerichte westen.

In mijn yoga lessen gebruik ik mijn kennis en ervaring als holistisch coach en mijn liefde voor thema’s. Elke les is afgestemd op een thema. Bijvoorbeeld de 5 elementen uit de Chinese geneeskunde, of chakra’s, bepaalde delen van het lichaam waar stress zich vastzet (stress containers) of ik gebruik affirmaties voor een diepe innerlijke ervaring en het bevorderen van bewustwording en inzicht. 

Yin yoga is een meditatieve vorm van yoga. De houdingen worden 3 tot 5 minuten lang aangehouden, in stilte,  zodat je de spieren kunt laten ontspannen en ruimte geeft aan je bindweefsel. Door jouw gehele lichaam lopen meridianen in het bindweefsel. Energiebanen die de mentale en fysieke functies van jouw organen ondersteunen. Ruimte in je bindweefsel geeft ruimte aan de energie flow.  
Dru yoga, ook wel “yoga van het hart”, is een bewegelijke vorm van yoga die werkt met series, die Energy Block Release worden genoemd. Dru yoga draagt bij aan een soepele wervelkolom, kracht en vitaliteit, de verbinding met het licht in je hart, terug naar wie je bedoeld bent te zijn.
Meditatie, mindfulness, adem- en ontspanningsoefeningen worden verweven in de yoga lessen. 

 

De droom om mijn liefde voor Kenia te combineren met mijn liefde voor yoga en meditatie kwam eind 2019 binnen handbereik en ik heb de kans meteen gegrepen! Dit wil ik zo graag delen en jij kunt er bij zijn!  

De African experience heeft op vele mensen een life changing effect gehad. Een ongrijpbaar gevoel van thuiskomen en confrontatie met de rauwheid van het leven tegelijk. De noodzaak van leven in het nu en acceptatie met dat wat is tegenover de veerkracht en manifestatie drang. En de balans. De eeuwige dans van de balans.

Ik neem je graag mee naar een paar van de mooiste pure plekken van Kenia, ga je voor en loop naast je in een onvergetelijke innerlijke reis naar wie jij ten diepste bent.

Het Kenia van Astrid

Uit mijn eigen foto boek…

Ervaringen van anderen met yoga van Astrid

"Astrid is een enthousiast en lief mens die op een hele open en prettige manier je welkom laat voelen. Ze weet waar ze het over heeft en bied goede alternatieve houdingen aan voor diegene die dat nodig hebben. Astrid heeft ook een prettige, rustige stem. Ze heeft mij de ruimte gegeven (te leren) heerlijk te kunnen ontspannen met haar benadering van de Yin Yoga. Een aanrader."
Maaike
deelneemster yin yoga
"Astrid's lessen zijn echt heerlijk. Ze heeft een fijne stem om naar te luisteren. Ik merk echt dat ik me weer helemaal opgeladen voel na een les Yin yoga van haar. Astrid geeft in haar lessen veel persoonlijke aandacht, wat ik erg prettig vind en haalt mooie thema's of mantra's aan, waardoor je uit elke les wel iets moois meeneemt. Echte me-time."
Lieke
deelneemster yin yoga
"Tijdens de retreat in Drenthe heb ik genoten! Yoga les onder de boom, fijne gesprekken en 's avonds een prachtig concert gekregen en een fijn kampvuurtje. Het was geweldig goed georganiseerd en ik kan het iedereen aanbevelen. Als je tijd voor jezelf vrij maakt onder begeleiding van een geweldige coach en fijn mens, dan voelt dat als een heerlijke vakantie."
Puck
deelneemster weekend retreat
"Astrid geeft helder en afwisselend les met net de goede uitdaging. Ze geeft prachtige meditaties met een fijne stem om naar te luisteren. En dan blijkt ze ook nog heel mooi te kunnen zingen! Dank je wel Astrid."
Maria
deelneemster weekend retreat

Wij houden van de aarde

Bekijk hier hoe jouw reis CO2 gecompenseerd wordt

"In de Yin yoga lessen van Astrid heb ik geleerd om vóór mijn fysieke, energetische en emotionele grenzen te blijven in plaats van er structureel over heen te gaan. Dát maakt alles uit in mijn dagelijks leven: ik kan beter omgaan met onverwachte zaken en heb nog maar weinig last van het gevoel achter de zaken aan te lopen. Door meditatie en mindfulness oefeningen kan ik beter mijn gedachten laten voor wat ze zijn. Mijn focus is meer op wat ik wil dan op wat ik moet. De liefdevolle aandacht en humor van Astrid geeft me iedere keer weer een heel welkom gevoel 🙏🧡 Kortom: Aanrader!"
Rolien
deelneemster yin yoga
"Zooo lekker, ontspannen door lichte inspanning. Docent Astrid voelt goed aan wat nodig is. Fijne oefeningen en altijd afsluiten met een relaxte ontspannings-oefening. Prachtig cadeau aan mezelf, investeren in mijn lijf. Heerlijk!!"
Marian
deelneemster yin yoga
"Na een lange en vervelende periode van lichamelijke ongemakken wilde ik graag weer op een positieve manier met mijn lichaam bezig zijn. Ik wist alleen niet goed hoe want helaas heb ik blijvende schade aan mijn lichaam opgelopen. Ik kende Astrid en haar lessen al van yoga in het park. Dat heb ik altijd zo enorm prettig ervaren. Ik dacht... Ik waag de gok! En het bleek de perfecte gok. Ik krijg geen ongemakkelijk gevoel als een houding mij niet lukt. Astrid geeft mij dan een alternatief en het vertrouwen dat het goed is zoals het is. Astrid verdient echt een medaille in yogaland als het gaat om het geven van vertrouwen en liefde tijdens haar lessen (en daar buiten) 🙏🏼"
Emmylou
deelneemster yin yoga
"De lessen van Astrid zijn laagdrempelig, fijn, gezellig voor en na de les en tijdens de les volledige aandacht voor jezelf in rust en stilte. Zelf had ik nooit gedacht dat ik die rust en stilte zou waarderen en vroeg ik me af hoe ik dat zou moeten doen......gewoon de stem van Astrid volgen dus💁🏼‍♀️. En omdat haar stem zo prettig is gaat dat snel vanzelf. Genoeg aanwijzingen om de strekkingen voor jou fijn te laten zijn of meer uitdagend. Een weldaad voor je lichaam en geest."
Barbara
deelneemster yin yoga
"Heerlijke Yin Yoga lessen gevolgd bij Astrid Ogelo. Astrid geeft hele prettige, pittige maar vooral hele fijne lessen met veel persoonlijke aandacht. Heerlijk voor je lijf en geest. Echt een aanrader!"
Rita
deelneemster yin yoga
"De fijne lessen van Astrid zijn een cadeau aan je zelf!"
Belinda
deelneemster yin yoga

Yoga en Meditatie reis Kenia

Het beste van 2 werelden
2875
 • 11 dagen droomreis
 • 1 t/m 11 april 2022
 • inclusief alle lessen van Astrid
 • inclusief 2 safari tochten en 1 forest trail activiteit
 • 10 overnachtingen, waarvan 8 dagen all inclusive
 • inclusief privé bush chef
 • inclusief vervoer in Kenia met privé chauffeurs
 • nu met extra bonus massage ter waarde van $35!
 • inclusief treinreis door Tsavo
 • exclusief ticket Nederland-Nairobi
 • langer blijven kan; zonder yoga programma

Veel gestelde vragen

Er zijn 9 plekken op deze reis. Inclusief Astrid Ogelo bestaat het totale reisgezelschap dus uit  maximaal 10 mensen.

Ja! Wanneer de reis is volgeboekt en/of uiterlijk een maand voor aanvang van de reis zal ik een bonus ontmoetings-yoga en meditatie-event organiseren (tegen kostprijs) in of in de omgeving van Amersfoort. Ik heb er nu al zin in!

De accommodaties lopen in luxe op. De meest basic accommodatie is Sieku Moja Glamping (de eerste stop na de overnachting in Nairobi). Hier deel je de tent met een reisgenoot en de bij de tent horende open air badkamer met een ecologisch zit toilet en een warm water douche (het water maken de medewerkers voor je warm). De bedden in de tenten zijn wel luxe en ieder heeft een eigen bed. Je slaapt dus zeer comfortabel. Hier ben je het dichtst bij de natuur.
De overige accommodaties zijn in lodges met tenten of kamers met eigen westers sanitair met warm water en soms gedeeld sanitair. 

Locatie 1: Wildebeest Eco Camp in Nairobi heeft lodges met eigen sanitair, waar je alleen in kan of met zijn tweeën. Aan jou de keus en inbegrepen in de reissom. We verblijven hier na je aankomst 1 nacht. 

Locatie 2: Sieku Moja heeft de beschikking over 5 grote tenten met 2 losse bedden. Elke tent heeft een eigen open badkamer op enige afstand van de tent met een warm water douche, waarvan het water handmatig wordt opgewarmd als jij aangeeft over een half uurtje te willen gaan douchen. Elke badkamer beschikt ook over een ecologisch zit toilet. Mocht je echt een tent alleen willen, dan kan dat op de camping van Charlie’s Travels bij Sieku Moja. Deze tent is kleiner en heeft een stretcher in plaats van een bed, zonder het eigen sanitair. Deze optie is minder luxe dan de slaapplekken inbegrepen in de reissom. We verblijven hier 3 nachten.

Locatie 3: Wildebeest Eco Camp in Nairobi. Op weg naar National park Amboseli verblijven we weer 1 nacht in dit luxe camp met zwembad! Net als in de eerste nacht kun je hier alleen in een tent, of samen. Aan jou de keus. Zonder extra kosten.

Locatie 4: In Kili Springs Camp heb je een tented banda met eigen sanitair met warm water. De tent huisjes worden gedeeld met 3 of 2 personen. Er is er 1 beschikbaar voor 1 persoon. Meld je als eerste aan als je die eenpersoons tent wilt! Zonder extra kosten.
We verblijven hier 2 nachten.

Locatie 5: Watamu Treehouse heeft verschillende kamers voor 1 tot 3 personen.  Er is een toeslag voor een van de 3 eenpersoonskamers van in totaal €189,75 (onder voorbehoud) voor de 3 nachten, dat we hier verblijven. Een twee- of driepersoonskamer is bij de reissom inbegrepen. Er kunnen dus maximaal 3 personen een eenpersoonskamer boeken. De rest van de groep kan met 2 personen op een kamer. Als je wilt, kun je ook met 3 personen op een kamer.

Na het voldoen van je aanbetaling kun je aangeven wat jouw voorkeur is voor wat betreft 1, 2 of 3 persoonskamers per locatie, waarvoor dat een keus is. Je krijgt dan zo spoedig mogelijk te horen, of jouw voorkeur gerealiseerd kan worden. Eventuele meerprijs zal bij de totale reissom geteld worden en zichtbaar zijn op de factuur, die maximaal 2 maanden voor vertrek voldaan moet worden.

De internationale vlucht van Nederland naar Nairobi boek je zelf. Zo kun je zelf kiezen hoe je reist. Je kunt rechtstreeks in ongeveer 8 uur van Amsterdam naar Nairobi vliegen, maar ook via een tussenstop. Vaak zijn de rechtstreekse vluchten wat duurder dan een vlucht met tussenstop. Zodra we weten, hoe laat je aankomt op Nairobi Kenyatta Airport zorgen wij ervoor, dat je wordt opgewacht door een chauffeur, die je naar de verzamel accommodatie in Nairobi brengt. Daar kun je fijn even bijkomen van de vlucht en een heerlijke warme douche nemen. 

We raden je aan een annuleringsverzekering af te sluiten. De voorwaarden van je annuleringsverzekering gelden dan voor deze reis.

Op deze reis zijn de algemene voorwaarden van Moyolife van toepassing en de algemene voorwaarden van Charlie’s Travels

Mocht er iets gebeuren waardoor Astrid Ogelo niet mee kan om de yoga lessen te verzorgen en de reis te begeleiden, dan doen we onze uiterste best om een vervanger te vinden. De reis zal hoe dan ook doorgaan. Je kunt de reis dan natuurlijk annuleren en gebruik maken van de annuleringsregeling die te vinden is in de algemene voorwaarden van Moyolife. Het reisdeel, wat wordt ingekocht bij Charlie’s Travels gaat gewoon door, ook als er geen vervanging geregeld kan worden.
Je hebt dus hoe dan ook een toffe reis in het verschiet!

Wij geven geen advies over het aantal inentingen dat je moet nemen en hoeveel malaria pillen je moet slikken. Hier hebben wij de kennis niet voor. Wij kunnen je natuurlijk wel adviseren om contact op te nemen met de GGD of je huisarts voor advies. Let erop dat je je gele paspoort (je inentingen boekje) moet kunnen overleggen bij de grens.

Ook raden we je aan een reisverzekering af te sluiten met werelddekking en medische kosten mee verzekerd. Let goed op, of je verzekering ook COVID-19 gerelateerde calamiteiten mee verzekerd heeft. (bijvoorbeeld OOM verzekeringen)

Vanwege de pandemie door het COVID-19 virus zijn er maatregelen, die steeds aangepast worden. Breng jezelf goed op de hoogte van de eisen, die gesteld worden aan reizigers mbt testen en quarantaine voorschriften.

Er zijn bij elke accommodatie nachtwakers. Dit zijn professionele mensen, die weten, wat ze doen. Er zijn echter nooit garanties te geven omtrent veiligheid. Ook niet in je eigen huis. Er worden maximale maatregelen genomen omtrent de veiligheid van bezoekers aan Kenia in de parken, tijdens (loop) safari’s en tijdens het vervoer. Goed onderhouden busjes met professionele chauffeurs, bewakers bij de accommodaties, tijdens de safari’s zijn er soms bewapende rangers mee. Toch zit een ongeluk altijd in een klein hoekje en neem je hoe dan ook altijd een bepaald risico door op reis te gaan. Of überhaupt door te leven…

Ja dat kan. Er is voldoende tijd om zelf te gaan doen, wat je wilt doen bovenop wat al gepland is. Wij hebben 2 chauffeurs en 2 busjes tot onze beschikking tot en met locatie 4: Kili Springs Camp Amboseli. Je kunt ook iets anders doen in plaats van wat er is gepland, mits er eventueel benodigd vervoer beschikbaar is. 

Locatie 2: Vanuit Sieku Moja zijn verschillende activiteiten te ondernemen, waarvan we er één in de reissom hebben inbegrepen: de wandeling door de boomtoppen! Je kunt ook andere activiteiten kiezen en de eventuele meerprijs betalen. Je kunt ook geen activiteit doen. Er is dan echter geen refund mogelijk van wat al is doorberekend in de reissom.

Onderweg naar locatie 3, Wildebeest Eco Camp Nairobi, is een safari game drive inbegrepen in Ol Pejeta. Dit is een mooi natuurgebied met wildlife als buffels, neushoorns, apen en misschien olifanten.  

Onderweg naar Amboseli verblijven we weer een nacht in Nairobi, Wildebeest Eco Camp. Van hieruit zijn veel bijzondere activiteiten te doen. Je kunt bijvoorbeeld een rondleiding krijgen door Nairobi van ex-straat kids. Ook kun je naar een bijzonder glas kunstenaarsdorp, of naar het Giraffe centre. Natuurlijk is het Karen Blixen museum ook een optie. In Nairobi kun je genieten van een diner in de beste restaurants, of je besluit gewoon te genieten van de rust en luxe op het Wildebeest Eco Camp.
Je betaalt zelf ter plekke voor de activiteit waar jij voor kiest.

Vanuit locatie 4, Kili Springs Camp gaan we op een game safari in Amboseli, het National Parc met vele olifanten en uitzicht op de Kilimanjaro. De toegang en de game safari is doorberekend in de reissom en kan niet door een andere activiteit vervangen worden. Er is ook geen refund mogelijk, als je besluit niet mee te gaan.

Op locatie 5, Watamu Treehouse, kun je rekenen op een heerlijke massage ter waarde van $35,-. Wil jij echter geen massage, maar wel meedoen aan 2 yoga lessen van Watamu Treehouse, of $25,- bijbetalen en een bijzondere zwem/float tocht door de mangrove maken, SUP boarden of kajakken, dan kan dat. We inventariseren ter plekke wie wat wil doen en regelen de eventuele bijbetaling.

Astrid is yin yoga, dru yoga en meditatie docent. Zij richt zich op het tot rust brengen van het autonome zenuwstelsel en de stilte opzoeken in jezelf. Dat kan heel mooi en afwisselend met yin en dru yoga. Naast de yin yoga houdingen die overwegend zittend of liggend zijn, zal Astrid ook vloeiende dru, yin en slow flow op het programma zetten en een actieve meditatie. Dru yoga maakt gebruik van mooie zachte vloeiende yoga flows, waarbij energie flow en hart energie een grote rol spelen.

De laatste accommodatie, Watamu Treehouse, is een yoga retreat locatie. Hier worden verschillende yoga lessen aangeboden in verschillende stijlen, zoals Power yoga, Hatha yoga en Vinyasa yoga. Tegen de prijs die deze locatie er voor vraagt, kun je een yoga les meedoen in een andere stijl als yin en dru yoga.

Naast de inbegrepen yoga/meditatie lessen van Astrid kun je hier dus ook andere lessen meedoen en apart boeken. De in de reissom doorberekende prijs van de lessen van Astrid zijn niet te vervangen door een Watamu Treehouse les en een refund is niet mogelijk, mocht je besluiten de les van Astrid te vervangen door een les van Watamu Treehouse.

Neem zelf een yoga matje mee. Dat is fijn qua hygiëne en iedereen heeft dan het matje wat hij/zij het fijnst vindt. Wij zorgen voor de blokken en bolsters, die bij Yin yoga veelvuldig gebruikt worden. Ieder krijgt dan een setje, waar je gedurende de reis gebruik van maakt en wat je bij je houdt. Mediteren kun je zittend op een bolster, als je dat fijn vindt. Wil je liever je eigen meditatie kussen of bankje mee, dan zou ik daar een plekje voor vrij laten in je bagage. 

Ja dat kan! Je bent misschien maar één keer in Oostelijk Afrika! Als je van te voren al weet, dat je langer dan 11 dagen in Kenia/Oost Afrika wilt blijven, dan kun je dat aangeven. Bespreek je plannen met mij en we kijken samen met Charlie’s Travels hoe we jouw reis in Afrika kunnen voortzetten na de 11 dagen Yoga en Meditatie reis Kenia. Er zijn vanaf Watamu zoveel mooie mogelijkheden! Wat dacht je van een doorreis naar het prachtige eiland Lamu? Of je reist door naar Zanzibar in Tanzania. Maar je kunt natuurlijk ook langer in Watamu Treehouse blijven. Astrid gaat echter wel terug naar Nederland, dus de yoga en meditatie sessies kunnen niet bij geboekt worden.

Ja dat kan. Geef van te voren aan, wat je nodig hebt of wat je wensen zijn. De eerste paar dagen hebben we onze eigen chef mee! We geven hem/haar door wat de verschillende wensen zijn. Ook bij de andere locaties, waar 3 maaltijden per dag zijn inbegrepen, kunnen we aangeven waar rekening mee te houden. Bij Wildebeest Eco Camp in Nairobi zijn de lunch en het diner niet inbegrepen. Daar kun je in het restaurant zelf a la carte kiezen, wat je wilt eten. Of je bezoekt een van de vele top restaurants in Nairobi. Wil je juist basic local food, dan kunnen we je ook naar de beste plekken verwijzen!

Contactformulier

Staat jouw vraag niet tussen de Veel gestelde vragen? Of wil je gewoon eerst kennis maken met Astrid Ogelo? Vul dit contactformulier in en ik bel je zo snel mogelijk.

Moyolife draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches