Beginnen met mediteren - Moyolife

beginnen met mediteren

 Verlang je naar rust in je hoofd, veerkracht en invloed op hoe je je voelt?

 

Deze meditatiecursus helpt je de manier van mediteren te vinden, die past bij jouw dagelijks leven.

Dit is een diepgaand traject voor blijvende verandering.
De maar doorgaande gedachtenstroom komt tot rust, waardoor je jezelf en de wereld om je heen helderder gaat zien.
Met deze tool leer jij dat je veerkrachtig bent en alles, wat op je pad komt, aankan.

Het heeft me geleerd om de onrust, de duizenden gedachten in mijn hoofd, beter te beheersen.

Van geleefd worden naar leven

Jouw gedachten gaan maar door, slapen gaat niet best en je voelt je gejaagd.

Meditatie zou jou weleens kunnen gaan helpen. Uit onderzoek blijkt dat regelmatig mediteren de hersenstructuur verandert. Al na acht weken waren de hersenen van proefpersonen zodanig gewijzigd, dat dit zichtbaar was op een MRI-scan. Bevindingen bevestigen dat regelmatig mediteren je inderdaad kalmer, geconcentreerder, evenwichtiger en empathischer maakt. Daarnaast is het inmiddels bekend, dat meditatie je gelukkig kan maken, je slaap verbetert, je bloeddruk verlaagt, je eventuele ervaringen van angst, stress en neerslachtigheid beter kunt beheersen en het vergroot de kracht en het uithoudingsvermogen van je aandacht.

“Maar dat mediteren is zo makkelijk niet” hoor ik je denken.

Overtuigingen als “ik kan niet lang stil zitten, dat is niets voor mij” en “ik heb geen tijd om te mediteren” of “nu is geen goed moment, ik heb teveel aan mijn hoofd” zijn hele gewone en begrijpelijke gedachten. Maar juist deze overtuigingen laten zien, dat het tijd is. Tijd voor rust.

Met deze Beginnen met mediteren oriëntatiecursus gaan we samen op onderzoek uit naar welke manier van mediteren het beste bij jou en jouw dagelijks leven past. Aan het einde van dit traject ervaar je meer rust in je hoofd en heb je meer controle over wat jij jouw gemoedstoestand laat beïnvloeden en wat niet.

Stap voor stap naar meer rust in je hoofd

Wat klanten zeggen

In het begin vond ik het lastig. Ik dacht, dat ik toch zeker wel dagelijks moest mediteren. Ik vond het moeilijk om tijdstippen te kiezen. ’s Morgens geen tijd, ’s avonds geen tijd en gedurende de dag al helemaal geen tijd. Nu mediteer ik regelmatig. Meestal ’s morgens, na het aankleden, na het uitlaten van de hond of na het ontbijt en in ieder geval vóór het werk.

Daniëlle

over Beginnen met mediteren

Astrid is een prettige begeleider met veel aandacht voor ieders eigenheden. Even nuchter en aards als spiritueel. Er was een fijne sfeer. Ik keek naar iedere les uit. Echt een cadeau. Ik gun dit iedereen!

Els

over Beginnen met mediteren

Het was in zijn geheel TOP, de persoonlijkheid, de tijd, de aandacht, de ervaring, de ruimte… ontzettend fijn om hier aan te hebben deelgenomen. De inhoud was goed en inspirerend met een goede opbouw.

Paulien

over Beginnen met mediteren

Wat houdt de cursus precies in?

Wist je dat er vele verschillende manieren zijn om te mediteren? Stil zitten is er één van. Je kunt ook liggend mediteren, lopend in de natuur, of dansend. Wat zou bij jou het beste passen om de rustgevende, verhelderende en inzicht gevende effecten van meditatie te kunnen benutten?

Je bent niet de enige met vragen, of twijfels of het wel iets voor je is. Ook is een regelmatige beoefening van meditatie een nieuwe routine, die je niet zo 1-2-3 in je leven hebt verweven. Het gaat makkelijker als je het samen doet!

De Beginnen met mediteren cursus is geen quick fix. We nemen een wat langere periode om echt een verandering te bewerkstellingen. Je krijgt achtergrondinformatie over meditatie, het 8 voudige yoga pad, mindfulness, het chakra systeem, bewustzijnsniveaus, polariteit en andere onderwerpen verwant aan meditatie en ontwikkeling van je zelf. Je gaat verschillende vormen van meditatie ervaren tijdens de sessies en thuis.

In vijf bijeenkomsten van twee en half uur op zaterdagochtend neemt Astrid je mee in de wereld van meditatie. Laagdrempelig, nuchter en licht.

Je kunt gedurende de gehele cursusperiode email coaching van Astrid ontvangen. Via een whatsapp groep kun je van je groepsgenoten tips en handvatten krijgen, die je zouden kunnen helpen bij het mediteren een onderdeel maken van je leven. Een groep is niet groter dan tien deelnemers.

Kom, luister, vertel, doe je ogen dicht, wees stil, beweeg, wandel, dans en ervaar.

Van 5 oktober tot en met 7 december 2024.

Over Astrid Ogelo

Eerlijk, confronterend en oplossingsgericht met een altijd positieve insteek

Astrid is een ervaren coach, klankwerker en yoga/meditatiedocent met meer dan 25 jaar ervaring, waarbij ze haar deskundigheid uitbreidde door diverse groepen en individuen te begeleiden, waaronder vluchtelingen. In 2015 belandde ze in een burnout, wat leidde tot een tweejarige zoektocht naar rust en herstel. In 2017 confronteerde de ernstige ziekte van haar man haar met levensonzekerheid. In deze crisissituatie ontdekte Astrid het stille oog in de storm, dat altijd in haar aanwezig was. Met bijna drie decennia ervaring heeft Astrid een missie om mensen bewust te maken van de kracht van zelfliefde en de impact van keuzes in elke situatie. Haar holistische aanpak, gevormd door expertise in yoga, meditatie, het energetische lichaam, en de connectie tussen lichaam en geest, maakt Astrid een authentieke en inspirerende coach en trainer.

Mijn missie is om mensen te laten voelen dat ze hun belevingswereld creëren met de keuzes die ze maken. Dat doe je namelijk altijd. Ook nu. Ook de belevingswereld waar je je nu in bevindt en waar je je niet gelukkig bij voelt, heb je zelf gecreëerd door je keuzes. Keuzes hebben gevolgen namelijk en die gevolgen zorgen voor een beleving. Je kunt niet creëren wat er gebeurt om jou heen, met een ander, of wat je wordt aangedaan door een ander. Wel hoe je ermee om gaat.

Praktische informatie

Je meld je aan via het contactformulier onder aan deze pagina.

Optioneel: We spreken een gratis en vrijblijvende kennismaking af online of op locatie in het midden van Nederland (Hoogland of Leusden).

Er zijn 5 sessies van 2,5 uur op locatie op de volgende data in 2024:
Zaterdag 5 & 19 oktober
2 en 30 november
7 december.

Er is één bonus sessie live online op een nader af te spreken dag en tijd tussen 2 en 30 november.

De sessies zijn van 9 tot 11:30 uur inclusief pauze met thee & versnapering.
Locatie:
Studio Omnis
Larikslaan 2
3833 AM Leusden

Je innerlijke doel is te ontwaken. Zo eenvoudig is het. Dat doel heb je gemeen met alle andere mensen op de planeet; want dit is het doel van de mensheid.

- Eckhart Tolle

Faq

Veelgestelde vragen

Je kunt jouw Loopbaanbudget (LBB) besteden aan activiteiten of materialen die bijdragen aan jouw duurzame inzetbaarheid. Denk hierbij ook aan zaken die je werkplezier en vitaliteit kunnen vergroten. Dus, heb je de beschikking over het LBB, dan kun je dat voor deze cursus inzetten!
 
Wanneer jouw werkgever niet is aangesloten bij een CAO met LBB afspraken, kun je uiteraard wel je werkgever vragen om bij te dragen aan deze cursus. Jouw werkgever is gebaat bij een werknemer, die de balans weer weet te vinden, als er een tijdje veel van je gevraagd is. Of wanneer jij een periode veel te verstouwen hebt in je privé leven. Meditatie heeft zoveel voordelen, dat het eigenlijk voor iedere werknemer én werkgever goed zou zijn om in te bouwen in zijn/haar leven!
 
Veel gemeenten hebben regelingen voor mensen, die (tijdelijk) zelf minder inkomen kunnen vergaren. Kijk voor Amersfoort bijvoorbeeld eens naar 033GeldCheck! Je kan misschien in aanmerking komen voor een bijdrage voor sport en cultuur. Dat kun je ook inzetten voor je mentale gezondheid en vitaliteit.

Ja. Mediteren is voor iedereen. Je kunt zitten op een stoel of tegen een muur of liggen op een mat. De yoga reeksen zijn zachte bewegingen in flow en zijn gedurende maximaal 20 minuten van de les. Wanneer je deze flow niet mee kunt doen, zijn er aanpassingen mogelijk of kun je de reeks bewegingen visualiseren.

Let op!: een eventuele wandel meditatie vergt wel mobiliteit! Een wandeling kan door zand gaan en in ieder geval over een verhard bospad, die op en neer gaat. Is het daardoor niet mogelijk om deze bijeenkomst bij te wonen voor jou, neem dan contact op voor overleg. Het hoeft geen reden te zijn om deze cursus niet te gaan doen.

Juist jij kan stapje voor stapje gaan ervaren, dat deze overtuiging niet waar hoeft te zijn. Durf je het aan om buiten je comfortzone (aldoor in beweging zijn en in de doe-stand) te gaan ervaren? Het doel is niet om altijd maar in een relaxte staat van zijn te komen. Het doel is om meer in contact te komen met jouw authentieke zelf, je bewust te worden van het geheel van jouw lichaam en geest, in balans, bewegend tussen rust en actie.

Wat is zweverig? Iets wat zweeft is boven. Heeft geen contact met beneden. Gaat alle kanten op, zonder controle over welke kant het op gaat. Altijd maar in je hoofd, bij je gedachten en cognitief aanwezig zijn zou je dus kunnen typeren als behoorlijk zweverig. Mediteren herstelt het contact met beneden. Met je lijf, de materie, het hier en nu op deze aarde en wat er waar te nemen is, zodat je hoofd en lijf weer kunnen samenwerken. Behoorlijk down to earth dus.

Yoga is een filosofie, een manier van tegen het leven aankijken. Yogalessen richten zich op het fysieke deel van deze zienswijze: de yoga houdingen, asana’s, zijn een voorbereiding van jouw lichaam op het langer stil kunnen zitten en de zintuigen naar binnen trekken in contact met je ademhaling. Meditatie is een onderdeel van het 8 voudige yoga pad, waarover je gaat horen in de cursus. Het is dus niet los van elkaar te zien. In een yogales wordt vaak kort gemediteerd of een mindfulness oefening gedaan, maar in deze cursus is daar alle aandacht voor en zijn asana’s een kort onderdeel van de les.

Er is geen mogelijkheid om gemiste lessen in te halen of restitutie te krijgen. Er loopt één groep tegelijk. Uiteraard krijg je van een gemiste les de handout en een eventuele opname van de gedane meditatie als die voorhanden is.

Staat het antwoord wat je zoekt er niet tussen?
Neem dan contact op via het onderstaan formulier.

Meld je hier aan

Contact

Moyolife draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders