Gewoon heerlijke retreats - Moyolife

GEWOON HEERLIJKE RETREATS

Op bijzondere locaties organiseren
Sam en Astrid Gewoon heerlijke retreats.

Met yogasessies die jou kalmeren en in balans
brengen, natuur en wellness, wat jouw
zenuwstelsel tot rust brengt, klanken die
ontspanning bevorderen en (h)eerlijke gerechten
die jouw lichaam voeden in plaats van vullen.

het eerstvolgende retreat is over

Dagen
Uren
Minuten

De retreats van 2024

"it takes courage to say yes to rest and play in a culture where exhaustion is seen as a status symbol"
Brené Brown

feel

Onder de liefdevolle begeleiding van yogadocenten en coaches Sam en Astrid ervaar jij volledig welke zachte kracht er in jou aanwezig is. Deze soulsisters zijn behalve spiritueel ook down to earth, relaxed en energiek, standvastig en flexibel, diepzinnig met humor. Kortom, ze zijn net zo gewoon
zoals jij. Door hun bijzondere zielsverbinding zijn ze van nature op elkaar ingespeeld, waardoor een retreat in flow verloopt.

dream

Je kunt jezelf in de bedding die zij scheppen helemaal overgeven. Ruimte geven aan je gevoel. Van ratio naar intuïtie. Om daar te komen mag je tijd en rust nemen. Rationeel willen wij hiervan weg, wat betekent dat bewuste aandacht hiervoor tijd en aandacht kost. Tijdens de retreat hoef je niet je best te doen. Laat je hoofd er maar buiten. Sam en Astrid begeleiden je zacht en mild naar dat deel van jezelf, waar je in je drukke bestaan makkelijk aan voorbij kan gaan.

rest

Wat er komt, komt er. Niets moet. Door de speciaal voor de verschillende retreats ontworpen yoga flows, de fijne sfeer, de groene omgeving en ontspanning is het gewoon een heerlijke tijd voor jezelf en is een uitgerust en herboren gevoel een gevolg. Laat je verleden zorgen voor zichzelf. Vind je motivatie, passie en stralende kracht weer terug. Ben meer in balans en voel je licht en ontspannen.
Give yourself permission to rest.

Gewoon heerlijke retreats

Net voordat corona haar intrede deed in de wereld gaf het universum yoga docenten Sam en Astrid een zetje. Astrid zag een last minute mogelijkheid voorbij komen om een retreat locatie in Zeeland af te huren voor een weekend. Het was haar droom om yoga retreats te gaan geven en dit zag zij als een teken om dat dan maar gewoon te gaan doen. Ze vroeg Sam of ze zin had om het weekend met haar te organiseren en geven. Waarom Sam? Een gevoel. Een ‘gut’ beslissing, waar geen verklaring voor is en een schot in de roos blijkt te zijn. Deze samenwerking gaat als vanzelf. Na 4 jaren dag- en weekendretreats organiseren is de flow nog altijd hetzelfde, zonder veel woorden. Een chemie die voorbestemd is: soul sisters

Deze chemie typeert de retreats. Gewoon heerlijk! Een mooie balans tussen het spirituele, vanuit de yoga gedachte ingegeven en een dag me-time, aandacht voor wat jij nodig hebt en wie jij bent in de rol van….jezelf. Toegankelijke yoga retreats voor iedereen, met en zonder yoga ervaring, die een gewoon heerlijk dagdeel of weekend goed kan gebruiken. 

Sam & Astrid

Sam geeft vanaf 2008 haar buikgevoel de ruimte, na jarenlang met haar hoofd te hebben gewerkt in het werkveld van HR. Ze is een lachebek, verbinder, samenwerker, onderzoeker, vragensteller, dromer, gezonde lekkerbek, dwarskijker, eigenwijs, druktemaker (van binnen dan), alles-onder-controle-hebber (van buiten dan), nieuwe-dingen-bedenker, moeilijke loslater en trouw-in-haar-vriendschappen, al die dingen en meer is zij. Sam is dru en yin yoga docent. Zij volgt hiervoor meerdere keren per jaar verdiepingen. Ook is zij opgeleid tot yogamasseur.

Astrid startte in 2016 haar holistische lifecoachingspraktijk Moyolife. De aanleiding was haar eigen ervaring met yoga en meditatie tijdens het herstel van een flinke burn out. De rust en ontspanning, acceptatie en ruimte die zij nu kan geven aan dat wat er is geeft haar, wat zij zelf gekscherend noemt, een soort “zendingsdrang”. Nou ja, ze neemt je graag mee in de wereld van rust, ruimte en regie. Naast holistisch lifecoach is zij gediplomeerd dru yoga, restorative yoga, yin yoga en meditatie docent. Zij geeft klankschalenmassages en klankconcerten, waarbij zij ook haar ervaring als zangeres inzet.
In juni 2023 organiseerde zij haar eerste yogareis naar haar huis in Kenia. 

Wat kun je verwachten?

Sam en Astrid ontvangen je graag bij Land In Zicht in Amersfoort of op één van de andere bijzondere locaties. Met grote zorgvuldigheid en op intuïtie zoeken zij steeds weer mooie retreat locaties in een prachtig groene of waterrijke omgeving. Een plek waar ruimte is voor mens en aarde. Het gevoel moet goed zijn.
Beide yogadocenten zijn opgeleid in zachte yogastijlen als yin yoga, restorative yoga, yoga nidra en dru yoga.
Astrid is opgeleid klankwerker en verrijkt het retreat met een verstillende klanksessie die nog lang resoneert.
Tijdens dag en weekend retreats is er tijd om in de natuur yoga of meditatie te doen. Geen betere plek om volledig te voelen, dat wij natuur zijn!
Pure voeding met liefde en zorg klaargemaakt vinden Sam en Astrid net zo belangrijk, als de yogasessies. De maaltijden tijdens een Gewoon heerlijk retreat zijn puur en (h)eerlijk. Met de retreat kok is een klik en bij Land In Zicht in Amersfoort wordt de lunch aangeboden door zorgdeelnemers van deze groene sociale tuinderij. Hier zijn de ingrediënten zoveel mogelijk van eigen bodem, lokaal en puur natuur.

Wat deelnemers zeggen

“Astrid is een enthousiast en lief mens die op een hele open en prettige manier je welkom laat voelen. Ze weet waar ze het over heeft en biedt goede alternatieve houdingen aan voor diegene die dat nodig hebben. Astrid heeft ook een prettige, rustige stem. Ze heeft mij de ruimte gegeven (te leren) heerlijk te kunnen ontspannen met haar benadering van yoga.
Een aanrader.”

Maaike

“Sam’s lessen zijn een weldaad voor je lijf. Zorgvuldig, in alle rust en lichtheid neemt ze je mee op reis door je lijf. Je ervaart waar er nog meer door mag stromen en ze helpt je daarbij door je uit te nodigen aandacht en ruimte te geven aan dat wat nodig is.
Laten we ook de humor niet vergeten. Naast hoe fijn en ontspannen de lessen zijn voor het lijf is het ook nog eens ontzettend gezellig!”

Ralf

“Astrid’s lessen zijn echt heerlijk. Ze heeft een fijne stem om naar te luisteren. Ik merk echt dat ik me weer helemaal opgeladen voel na een yoga les van haar. Astrid geeft in haar lessen veel persoonlijke aandacht, wat ik erg prettig vind en haalt mooie thema’s of mantra’s aan, waardoor je uit elke les wel iets moois meeneemt. Echte me-time.”

Lieke

“Met plezier volg ik al jaren de yogalessen van Sam. De lessen zijn elke keer weer gevuld met aandacht, tijd, liefde en ontspanning, waarin ook ruimte is voor persoonlijke aandacht. Een plek waar ik echt mezelf kan en mag zijn. Ik kijk elke week weer uit naar een nieuwe les.”

 

 

Astrid

“Gewoon een ‘n heerlijk weekend… nou zo gewoon vond ik dit niet. Dit weekend was echt GEWELDIG! Zodra we binnen waren voelde ik me meteen thuis. Zo veel warmte en vriendelijkheid stralen Sam en Astrid uit. Alles ging heel relaxed en en met zorg. Fijne lessen, zalig eten, lieve vrouwen, warme handen, mooie locatie. Ik ben weer opgeladen. Echt een aanrader!”

 

Kitty

“Wat heb ik samen met mijn vriendinnen een heerlijk weekend in Zeeland gehad. Met een warm welkom werden wij begroet door Sam en Astrid. Ik was er echt aan toe om even een weekend alles los te laten. Een weekend met ontspannende lessen. En niet te vergeten het heerlijke eten van Petra van PUUR Zeeland.
Ook de yoga massage van Sam was een heerlijke bijkomstigheid op de zondagochtend. Kortom, we hadden fijne dagen met een goede flow. “

Esther

0 +
retreat deelnemers welkom geheten
0 +
jaar yoga docent ervaring
0 +
yoga events georganiseerd

Een Gewoon heerlijk lang weekend in Charneux, Belgische Ardennen

Op een half uurtje rijden van Maastricht, ter hoogte van Luik, ligt het plaatsje Charneux in de Belgische Ardennen. Van 27 t/m 30 september 2024 verblijf je in een prachtig gerestaureerde hoeve uit 1650.

boek hier jouw gewoon heerlijke retreat

'n Gewoon heerlijke
ochtend

65
 • zondag 13 oktober
 • van 10 tot 14 uur
 • yogasessies
 • klanksessie
 • (h)eerlijke lunch
 • thee/koffie & gezond tussendoortje

'n Gewoon heerlijke
dag

115
 • vanaf 2025 nieuwe data
 • van 10 tot 16:30 uur
 • (buiten) yogasessies
 • klanksessie
 • (h)eerlijke lunch
 • thee/koffie & gezond tussendoortje

'n Gewoon heerlijk lang weekend Ardennen

575
 • 27 t/m 30 september 2024
 • vrijdag 19 uur t/m maandag 10 uur
 • yoga- en meditatiesessies
 • klanksessie
 • saunaplein
 • 3 overnachtingen in een 2-persoonskamer met gedeelde badkamer
 • 3 x ontbijt, 2 x lunch, 2 x diner
 • thee/koffie/sap & tussendoortjes
Faq

Veelgestelde vragen

Dit zijn de algemene voorwaarden van Moyolife, waar we ons aan houden.

En omdat dat wel heel veel moeilijke woorden bij elkaar zijn, is hier het stukje uit de voorwaarden, wat van toepassing is op een retreat:

Annulering door de deelnemer van een ochtend- of dagretreat kan tot 4 weken voor aanvang kosteloos geschieden, tenzij Moyolife kosten heeft moeten maken ten behoeve van de opdracht welke zij niet meer kosteloos kan annuleren. In zulks geval is de deelnemer verplicht om deze kosten te voldoen.

 

Voor een (lang) weekend- of een weekretreat in Nederland of België geldt, dat tot 8 weken van te voren annulering kosteloos kan geschieden. 

Bij annulering (ook vanwege ziekte van de deelnemer aan de retreat of een positieve corona uitslag) tussen 7 en 6 weken voor aanvang van een weekend- of weekretreat in Nederland is Moyolife gerechtigd om 25% van het bij de opdracht overeengekomen bedrag in rekening te brengen, tussen 6 en 5 weken is dat 50%, tussen 5 en 4 weken 75% en bij annuleringen van 4 weken of korter het volledige bedrag. De deelnemer is in alle gevallen gehouden om ook de door Moyolife ten behoeve van de opdracht gemaakte kosten, welke zij niet meer kan terugvorderen van de betreffende derde, te vergoeden.

 

Uiteraard zijn wij bereid om met je in gesprek te gaan en een passende oplossing te bespreken. Wanneer een andere betalende deelnemer jouw plaats kan innemen, volgt een restitutie ter hoogte van het bedrag, wat de andere deelnemer betaalt voor de vrijgekomen plek.

Bij annulering vanwege COVID-19 lockdown maatregelen, landelijk of plaatselijk, geldt, dat er een alternatief aangeboden kan worden voor de afgenomen dienst. Mocht dit alternatief niet passend zijn, dan volgt 100% restitutie van het overeengekomen bedrag.

Vlak voordat het retreat begint ontvang je van ons een 'voorpret mail'! Om alvast fijn in de stemming te komen en om praktische zaken aan je door te geven of aan jou te vragen. In deze mail staat, wat je mee moet nemen. Bij een ochtend- of dagretreat is het meeste aanwezig. Bij een weekendretreat verschilt dat per locatie en vragen we je soms je eigen spulletjes mee te nemen.

Denk daarbij aan een yoga mat en als je het hebt een bolster, kussentjes, dekentjes en/of doeken, yoga blokken en een yoga riem. Wij kunnen ons voorstellen, dat je niet alles thuis in je bezit hebt. Dan kun je van ons spullen lenen, mits je het op tijd aan ons doorgeeft. Is dit allemaal toch al op de locatie aanwezig? Dan hoor je dat van ons in de 'voorpret mail'.

Bij een weekend retreat ligt een bedlinnen pakket voor je klaar in je kamer om je bed mee op te maken. Er is een kussen en dekbed op elk bed.

Neem zelf handdoeken mee.

Wat je ook mee mag nemen: een grote dosis positiviteit en zin in de ochtend, dag of het weekend!

Wij nodigen je uit om in het moment te zijn en te voelen, waar je dan behoefte aan hebt en enthousiast over bent. Of het nu een ochtend-, dag- of weekendretreat is.

Je kunt de onderdelen meedoen, waar jij zin in hebt en andere onderdelen vervangen door me-time, een dutje doen, genieten van de sauna of er op uit trekken. Dit is jouw Gewoon heerlijke retreat!

Wij durven te zeggen, dat Gewoon heerlijke retreats bij uitstek geschikt zijn om kennis te maken met yoga. Sam en Astrid introduceren jou op een speelse, rustige en nuchtere manier in de wereld van yoga. Yoga is meer dan yoga houdingen (asana's) aannemen, die eruit zien alsof je in de knoop zit. Het gaat niet om lenigheid, een houding precies zo doen als de yogadocent of een andere mededeelnemer. 

Het gaat om 'heel' of 'één' worden. We leven zoveel in ons hoofd en alle prikkels, die we van buitenaf op ons krijgen afgevuurd, zijn haast niet meer te verwerken met alleen dat hoofd. Om gezond te blijven, fysiek en mentaal, zullen we ons lichaam weer moeten gaan voelen en verstaan. Body & mind. Eén geheel.

Onze Gewoon heerlijke retreats gaan voornamelijk over tot rust komen en ons weer bewust worden van wat we nu eigenlijk nodig hebben om gezond, ontspannen, blij en gelukkig te zijn. Gewoon, niet meer en minder dan dat. Daarvoor hoef je geen ingewikkelde acrobatische toeren uit te halen. 

Sam en Astrid zullen voor elk lichaam alternatieven aanbieden tijdens yogasessies en je stimuleren je eigen manier te vinden met hun ondersteuning en begeleiding.

De maaltijden en tussendoortjes bij Gewoon heerlijke retreats zijn altijd vegetarisch.

 

In de 'voorpret mail' vragen we jou om voor een bepaalde datum aan ons door te geven, of wij rekening moeten houden met allergiën, allergenen, veganistische of andere eetwensen. 

 

Wij proberen aan zoveel mogelijk wensen te voldoen, maar het kan zijn, dat we je vragen zelf iets mee te nemen, als we het niet voor elkaar krijgen.

Staat het antwoord wat je zoekt er niet tussen?
Neem dan contact op via het onderstaan formulier.

Contactformulier

Moyolife draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders