Yoga reis Kenia - Moyolife

Yoga reis Kenia

“We travel because we need to, because distance and difference are the secret tonic of creativity. When we get home, home is still the same, but something in our mind has been changed and that changes everything.”

5 tot en met 14 juni 2023

Yoga reis Kenia

“We travel because we need to, because distance and difference are the secret tonic of creativity. When we get home, home is still the same, but something in our mind has been changed and that changes everything.”

5 tot en met 14 juni 2023

Yoga met uitzicht

Het beste van twee werelden

In juni dit jaar komt een van mijn hartewensen uit. Ik mag jou uitnodigen voor een retraite van tien dagen yoga, meditatie, safari, een jungle hike én genieten van de pracht van het Victoria meer in het westen van Kenia. 
Dit is niet zomaar een retraite. Ik verwelkom je bij mij thuis. 
 

Heeft Afrika een aantrekkingskracht op jou? Is het jouw droom om op de mooiste plekken in de Afrikaanse natuur yoga en meditatie te beoefenen? En tegelijkertijd het Kenia te ervaren, te voelen, te proeven, te bekijken, wat een toerist doorgaans niet ervaart? Voel jij dat deze reis voor jou een transformerende kracht kan zijn? Wacht niet langer en ga met me mee naar mijn tweede thuis!

Kenia is rauw en zacht, back to basic en vol met luxe en comfort, confronterend en omarmend. Je zal er merken dat je LEEFT! 

De ideale plek op aarde om een reis naar binnen te maken. Naar wie jij in oorsprong bent. Door yoga, meditatie en de totaal andere cultuur en gewoonten. 

Ik ben yoga en meditatie docente, holistisch life coach en creatief therapeute en ik nodig je uit om in juni 2023 mee te gaan naar je pure, eerlijke, echte zelf, in een wereld van verschil.

Heb je een liefdevol duwtje in de rug nodig
om die stap verder te zetten in je
persoonlijke groei naar een gelukkig en vrij leven?
Dan is deze reis precies, wat je nodig hebt.

a home away from home

Onze Moyo Homestay Kisumu is jouw thuis gedurende deze retraite. Een huis met een ziel. We bouwen al jaren aan dit thuis voor ons gezin, familie, vrienden en retraite gangers. Met liefde, een stevig fundament en stapje voor stapje breiden we de inrichting steeds wat meer uit. Alles wat je nodig hebt voor een comfortabel verblijf is hier: rust, ruimte, een comfortabel bed, warm water en een goede internet verbinding. Na een yoga les op het grote dakterras geniet je er van je eerste kop koffie tot de laatste sundowner van de dag. Een veilige plek om thuis te komen. Ons huis staat op een heuvel, dichtbij de airport van de stad Kisumu, op korte afstand van het centrum en de kust van het meer. De zachte breeze van het meer door je haren, terwijl je de Afrikaanse ritmes op de achtergrond hoort en genieten van de Keniaanse keuken kan bij ons thuis én aan het meer. Kalmte, rust en de mooiste zonsondergangen.

dru & yin yoga

Jouw droomleven belichamen. Dat is wat we doen met dru yoga Energy Block Releases, yoga flows en meditaties, visualisaties en affirmaties, mudra's en adem oefeningen. De ingang is je emotie, gevoel, mentale overtuigingen, daar waar iets vastloopt of dat wat vast gehouden wordt. Afhankelijk van jouw thema en die van de andere reizigers (die ook zonder er over te praten echt wel duidelijk worden) worden de yoga lessen ontworpen. Met yin yoga zoeken we de stilte op en keren we naar binnen. Vanuit de 5 elementen theorie bekeken met afgestemde aandacht voor de balans in je energiebanen, meridianen, verbonden met je organen en al hun fysieke, mentale en emotionele taken. Wat een prachtig palet om jou juist dat zachte duwtje te geven om los te laten en jouw droomleven te gaan belichamen. Deze yoga en meditatie sessies mogen geven aan jou op ons eigen dakterras en de mooiste plekken in de natuur van Kenia is mijn droom!

je bent in kenia

Als je altijd al droomde van Afrika dan hebben we iets gemeen. Ik droomde al lang van Afrika tot ik in 1998 in Kisumu, Kenia neerstreek voor een half jaar. Ik verloor mijn hart aan het land, de stad aan het grootste zoetwater meer van Afrika en de inwoners. In de jaren tussen die levensveranderende ervaring en nu hebben we (inmiddels getrouwd met mijn Keniaanse man) familie en vrienden mogen laten mee genieten. Nee, Kenia is niet altijd comfortabel om te verblijven, de cultuur verschillen zijn soms groot en de gewoonten even wennen. En juist dit geeft jou dat duwtje. Niet altijd makkelijk, wel altijd waardevol en een sprong in je eigen diepte. Wat gebeurt er bij je als je al het vertrouwde los moet laten en moet omschakelen naar "go with the flow"? Vanuit mijn ervaringsdeskundigheid, coachingsvaardigheden, yoga en meditatie deskundigheid ben ik er om alle voorwaarden te scheppen voor jou om een reis naar Kenia ook voor jou levensveranderend te laten zijn. Ik hoop ook, dat je geniet van de kracht, de warmte en de pracht.

Een prachtige reis

In retraite gaan betekent je terug trekken uit het dagelijks leven met als doel geestelijke verdieping. Je trekt je zeker terug op deze reis. In onze comfortabele woning op een heuvel, op een stil plekje aan het Victoria meer of aan een zwembad bij een van de hotels in Kisumu.

Maar je bent misschien maar één keer in Kenia, dus een bezoek aan een safari park kan niet ontbreken. We verblijven in Maili Saba in Nakuru. Je hebt vanuit je tented banda en vanaf je yoga matje uitzicht op een uitgestrekte krater in de Rift Valley. Vroeg uit de veren voor die game drive in het park om de natuur helemaal te ervaren en bij terugkomst nagenieten in het restaurant of een kampvuur. Zie je het al voor je?

En ook dit is geen mainstream safari lodge! Het is onderdeel van Ujima Foundation, een organisatie, opgericht door vrienden, die zich richt op trainingen tbv economische onafhankelijkheid van weeskinderen, die de zorg hebben voor jonge broertjes en zusjes. Aid & trade. Met jouw verblijf ondersteun je het programma.

We starten op 5 juni!

Rondo retreat center

Kakamega forest

Ultieme rust ervaar je in Rondo retreat center in Kakamega forest. Niet ver rijden van Kisumu ligt het laatste stuk oerjungle van Kenia.

We verblijven hier een nacht in de koloniale gebouwen, die verspreid staan in een van de mooiste tuinen, waar je jouw kamerplanten in een mega grote versie ziet. Luister naar de apen, spot de mooiste vogels en doe yoga bij het krieken van de dag.

Dwalen door de jungle

Hier voel je echt de kracht van de natuur. En dat mag je naar binnen laten komen. Het mag je raken, terwijl je door de jungle loopt. Over kleine paadjes, glibberige bruggetjes, af en toe een klim en wat uitdaging. De gids vertelt je over bomen, planten, dieren, medicinale werkingen van de planten op je weg en wie weet spot je apen of andere dieren. Verscholen in de immens hoge bomen, waar weer andere bomen op groeien. Heb je behoefte aan aarden, gronden, dan is dit de plek om dat letterlijk te voelen.

We starten 5 juni!

jungle hike

Reis programma
(maar je weet maar nooit in Afrika...dus pak ook de nodige flexibiliteit in)

Dag 1: We komen je ophalen van Kisumu airport of je komt vanuit Nairobi over land. De keus is aan jou. 's Avonds geniet je al van je eerste yoga les op het terras.

Dag 2: Na een ochtend yoga les geniet je van je ontbijt en gaan we de Lake town Kisumu verkennen. Wat dacht je van een lunch met uitzicht over het meer? We doen rustig aan vandaag. We sluiten thuis af met een avond meditatie.

Dag 3: We gaan vroeg op weg naar de jungle! Vandaag ga je een jungle wandeltocht maken met een van de gidsen van retreat centrum Rondo in Kakamega forest. We overnachten hier in de luxe koloniale gebouwen van het centrum.

Dag 4: Midden in de jungle, in de prachtige tuin, ontwaak je tijdens een vroege yoga les. Afhankelijk van hoe de dag verder verloopt, sluiten we af met een ontspannen les op het terras in Kisumu.

Dag 5: Yoga als goed begin van de dag en wat is een vakantie zonder vrije tijd? Waar jij zin in hebt, doe je. Zwemmen, soeveniers kopen, naar het museum, relaxen aan het meer? We zien elkaar weer voor de mooiste zonsondergang aan het meer en genieten van live muziek en lekker eten. Wie weet, gaan als vanzelf je heupen dansen op de Afrikaanse beat!

Dag 6: Na een avondje feesten is uitslapen ook wel eens fijn. De yoga les van vandaag is na het ontbijt. Vandaag gaan we het meer niet alleen bekijken, maar ook bevaren.

Het Victoria meer is beroemd om de vele vogelsoorten. Voor de birdwatchers onder ons: eat your heart out! Er zijn ook veel nijlpaarden in het meer, dus met een beetje geluk, ga je die ook spotten! We sluiten de dag relaxed af met diner en meditatie in het huis. Je mag je tas gaan pakken voor de safari!

Dag 7: Na het ontbijt vertrekken we richting Maili Saba in Nakuru. Onderweg zie je natuurlijk weer veel van Kenia en maken we een tussenstop om de benen te strekken. Aangekomen in de lodge heb je de middag om aan te komen, te zwemmen of een boekje te lezen. Nog voor het diner doen we een sunset yoga class aan de krater! Vroeg naar bed vandaag, met een heerlijk warm kruikje.

Dag 8: Trrrrrrrring! De wekker gaat vroeg voor de safari tocht! Is je batterij vol? Opslag leeg? Dan gaan we...

Dag 9: Een vroege ochtend yoga les with a view. Zo begint deze dag. Na de lunch gaan we terug naar Kisumu, waar we 's avonds een afscheidsfeestje hebben. Wat gaat de tijd toch snel, zelfs in Afrika....

Dag 10: Nog een keer genieten van yoga op het terras, naar de masaai market voor soeveniers, of toch al je binnenlandse vlucht nemen naar de witte stranden van Kenia? Hoe deze dag verloopt is afhankelijk van jouw vervolg plannen. Ga je naar Nederland, dan kun je 's middags een vlucht nemen naar Nairobi om 's avonds je vlucht naar Amsterdam te nemen. Misschien wil je nog meer dieren en vergezichten zien en ga je naar de Masaai Mara, of wil je het eiland Lamu verkennen. We geven je de nodige tips en tricks als je wilt.

"Astrid's lessen zijn echt heerlijk. Ze heeft een fijne stem om naar te luisteren. Ik merk echt dat ik me weer helemaal opgeladen voel na een les yoga van haar. Astrid geeft in haar lessen veel persoonlijke aandacht, wat ik erg prettig vind en haalt mooie thema's of mantra's aan, waardoor je uit elke les wel iets moois meeneemt. Echte me-time."

Lieke
"Tijdens de retreat heb ik genoten! Yoga les onder de boom, fijne gesprekken en 's avonds een prachtig concert en een fijn kampvuurtje. Het was geweldig goed georganiseerd en ik kan het iedereen aanbevelen. Als je tijd voor jezelf vrij maakt onder begeleiding van een geweldige coach en fijn mens, dan voelt dat als een heerlijke vakantie."
Puck
"Astrid is een enthousiast en lief mens die op een hele open en prettige manier je welkom laat voelen. Ze weet waar ze het over heeft en bied goede alternatieve houdingen aan voor diegene die dat nodig hebben. Astrid heeft ook een prettige, rustige stem. Ze heeft mij de ruimte gegeven (te leren) heerlijk te kunnen ontspannen met haar benadering van yoga. Een aanrader."
Maaike
"Astrid geeft helder en afwisselend les met net de goede uitdaging. Ze geeft prachtige meditaties met een fijne stem om naar te luisteren. En dan blijkt ze ook nog heel mooi te kunnen zingen! Dank je wel Astrid."Maria

Over Astrid Ogelo

In 1998 ging ik voor het eerst naar Kenia. Sindsdien bleef een stukje van mijn hart in Kenia. Mijn thuis is in Amersfoort en in Kisumu, in het westen van Kenia. Ik heb er mijn liefde ontmoet. Met onze twee kinderen gaan we zo vaak als kan terug naar ons Keniaanse thuis. Nu is het dan eindelijk zo ver. Ik kan jou uitnodigen met mij mee te gaan!

In 2017 studeerde ik af als holistisch life coach, waarbij met name de lichaamsgerichte benadering mij aansprak. Eind 2018 ronde ik mijn yin yoga en meditatie opleiding af, in 2020 de klank & ontspanning opleiding (klankschalen healing) en in 2022 de dru yoga docentenopleiding. De yoga stijlen yin en dru zullen tijdens de reis onderdeel van het programma zijn. Sinds 2017 geef ik yoga lessen. Het liefst in de buitenlucht. Ik organiseer regelmatig yoga en meditatie events van een dag of een weekend. Echte aandacht voor jezelf en dat wat er binnen in jou leeft. Voor dat wat de ruimte niet zo makkelijk krijgt door onze gehaaste levensstijl in het op resultaat en denken gerichte westen.

In mijn yoga lessen gebruik ik mijn kennis en ervaring als holistisch coach en mijn liefde voor thema’s. Graag maak ik gebruik van affirmaties voor een diepe innerlijke ervaring en het bevorderen van bewustwording en inzicht. 

Yin yoga is een meditatieve vorm van yoga. De houdingen worden 3 tot 5 minuten lang aangehouden, in stilte,  zodat je de spieren kunt laten ontspannen en ruimte geeft aan je bindweefsel. Door jouw gehele lichaam lopen meridianen in het bindweefsel. Energiebanen die de mentale en fysieke functies van jouw organen ondersteunen. Ruimte in je bindweefsel geeft ruimte aan de energie flow.  
Dru yoga, ook wel “yoga van het hart”, is een bewegelijke vorm van yoga die werkt met series, die Energy Block Release worden genoemd. Dru yoga draagt bij aan een soepele wervelkolom, kracht en vitaliteit, de verbinding met het licht in je hart, terug naar wie je bedoeld bent te zijn.
Meditatie, mindfulness, adem- en ontspanningsoefeningen worden verweven in de yoga lessen. 

De droom om mijn liefde voor Kenia te combineren met mijn liefde voor yoga en meditatie kwam eind 2019 binnen handbereik en ik heb de kans meteen gegrepen! Dit wil ik zo graag delen en jij kunt er bij zijn!  

De African experience heeft op vele mensen een life changing effect gehad. Een ongrijpbaar gevoel van thuiskomen en confrontatie met de rauwheid van het leven tegelijk. De noodzaak van leven in het nu en acceptatie met dat wat is tegenover de veerkracht en manifestatie drang. En de balans. De eeuwige dans van de balans.

Ik neem je graag mee naar een paar van de mooiste pure plekken van Kenia, ga je voor en loop naast je op deze onvergetelijke reis.

uit het fotoboek van Astrid Ogelo

Van 5 tot en met 14 juni 2023

Een yoga retraite in Kenia

€2535,-

€1950,-

Op basis van twee persoonskamers
Inclusief:

Exclusief: de reis van Nederland naar Kisumu, Kenia en eventuele overnachtingen voor en na de retraite.
Maaltijden en drankjes buiten ons huis komen voor eigen rekening (maaltijden in Rondo retreat en Maili Saba zijn inclusief).

Voel jij een absolute "ja"? Meld je hier aan voor de reis!

Wil je kennis maken met Astrid Ogelo? Heb je vragen? Vul dit contactformulier in en ik bel je zo snel mogelijk.

Algemene informatie

Deze reis wordt mogelijk gemaakt door

Ujima Foundation
Moyolife draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders