Gewoon 'n heerlijk lang weekend Ardennen - Moyolife

Gewoon 'n heerlijk lang weekend Ardennen

Give yourself permission to rest

Vrijdagavond 27 t/m maandagochtend 30 september 2024
Tijd voor jou met yogasessies die jou kalmeren en in balans brengen, natuur en wellness, wat helpt jouw zenuwstelsel tot rust te brengen, klanken die ontspanning bevorderen en (h)eerlijke gerechten die jouw lichaam voeden in plaats van vullen.

Indian Summer

Eind september; de zomer trekt zich langzaam terug. Een moment van balans opmaken: hoe wil ik de rest van het jaar doorbrengen? Vaak willen we heel graag de flow en ontspannen manier van leven in de zomerperiode bij ons houden. We merken ook dat dat eigenlijk niet zo goed lukt. Dat het leven ons weer meeneemt. 

De oude Chinezen verklaren de cyclus van het alomvattende leven (alles wat zich in de kosmos bevindt) vanuit de vijf elementen Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Zij gebruiken de eigenschappen uit de natuur om te benoemen hoe energie invloed heeft op ons als mens. Hierbij is yang energie, actief, zet in gang en manifesteert. Yin is vorm, groei, rust en behoudt. Het zijn tegenpolen, die niet zonder elkaar kunnen bestaan. In de energetische cyclus zijn de vijf elementen veranderingsfasen, die elkaar voortdurend opvolgen.
De eigenschappen van de nazomer behoren bij het element Aarde. Rust, herstel, naar binnen keren, de winterslaap. In deze periode mag je:

Our deepest fear is not that we are inadequate
Our deepest fear is that we are powerful beyond measure

feel

Onder de liefdevolle begeleiding van yogadocenten en coaches Sam en Astrid ervaar jij volledig welke zachte kracht er in jou als emotioneel wezen aanwezig is. Deze soulsisters zijn behalve spiritueel ook down to earth, relaxed en energiek, standvastig en flexibel, diepzinnig met humor. Kortom, ze zijn net zo gewoon
zoals jij.

dream

Je kunt jezelf in de bedding die zij scheppen helemaal laten zakken in je bekken. Ruimte geven aan je onderbuikgevoel. Emoties die daar huizen laten stromen. Van ratio naar intuïtie. Om daar te komen mag je tijd en rust nemen. Rationeel willen wij hiervan weg, wat betekent dat bewuste aandacht hiervoor tijd en aandacht kost. Deze ochtend hoef je niet je best te doen. Laat je hoofd er maar buiten. Sam en Astrid begeleiden je zacht en mild ernaartoe, er even te blijven en het weer los te laten.

rest

Wat er komt, komt er. Niets moet. Door de speciaal voor dit thema ontworpen yoga flows, de fijne sfeer, de groene omgeving en ontspanning is het gewoon een heerlijke dag voor jezelf en is een uitgerust en herboren gevoel een gevolg. Laat je het verleden zorgen voor zichzelf. Vind jij je motivatie, passie en stralende kracht weer terug. Ben je meer in balans en voel je je licht en ontspannen.
Give yourself permission to rest.

Retreats van Gewoon heerlijk

Net voordat corona haar intrede deed in de wereld gaf het universum yoga docenten Sam en Astrid een zetje. Astrid zag een last minute mogelijkheid voorbij komen om een retreat locatie in Zeeland af te huren voor een weekend. Het was haar droom om yoga retreats te gaan geven en dit zag zij als een teken om dat dan maar gewoon te gaan doen. Ze vroeg Sam of ze zin had om het weekend met haar te organiseren en geven. Waarom Sam? Een gevoel. Een ‘gut’ beslissing, waar geen verklaring voor is en een schot in de roos blijkt te zijn. Deze samenwerking gaat als vanzelf. Na 3 jaren dag- en weekendretreats organiseren is de flow nog altijd hetzelfde, zonder veel woorden. Een chemie die voorbestemd is: soul sisters

Deze chemie typeert de retreats. Gewoon heerlijk! Een mooie balans tussen het spirituele, vanuit de yoga gedachte ingegeven en een dag me-time, aandacht voor wat jij nodig hebt en wie jij bent in de rol van….jezelf. Toegankelijke yoga retreats voor iedereen, met en zonder yoga ervaring, die een gewoon heerlijke dag goed kan gebruiken. 

Ik ga mee zondag 28 januari!

Yin yoga

Tijdens deze heerlijke winterochtend zijn de onderdelen afgestemd op de winterperiode. Zoals de yin yoga houdingen voor het element Water.

Als je in jouw dagelijkse leven rekening houdt met de cyclus van de natuur heeft dat een positieve invloed op jouw algehele fysieke en mentale gezondheid en vitaliteit.

De Water energie staat voor het grote yin, stromen, oplossen. Het is de tijd van de slaap, het donker, het gebied tussen dood en wedergeboorte. 

Het element Water is verbonden met de orgaansystemen Nieren en Blaas. Yin yoga houdingen helpen je de energie vrij te maken in de nier- en blaasmeridianen (energiebanen) en hebben een herstellende werking, waarbij je ruimte hebt om deze energie op te slaan.

Yoga Nidra

Wat is yoga nidra? Het is een ontspanningsmethode, een meditatietechniek, waarbij we op verschillende lagen in het lichaam de ontspanning laten terugkeren en integreren. Ontspanning betekent herstel van lichaam én geest. Spanningen waar wij ons vaak niet eens van bewust zijn veroorzaken regelmatig klachten. Slapeloosheid, stress en het gevoel continue aan te staan kost veel energie en put uit.

Slaap is het moment om het lichaam weer te herstellen. Gedurende de nacht repareert het lichaam op celniveau alle schade die we gedurende de dag oplopen. Tijdens yoga nidra ervaren we de slaap heel bewust. Gedurende de sessie is er ruimte voor ons lichaam om te herstellen. Niet alleen op fysiek niveau, maar ook mentaal en emotioneel. En het mooie is, iedereen kan het!

Laat je begeleiden tot jouw diepste niveau van ontspanning waar heling kan plaatsvinden. Het enige dat jij hoeft te hebben is een open mind. De rest gaat vanzelf, hoe moeilijk dat soms ook te geloven is…

Wat mag je verwachten?

We ontvangen je graag bij Land In Zicht in Amersfoort, een prachtig groene en sociale plek waar ruimte is voor mens en aarde. We beginnen de ochtend met een zachte yin yogales in het teken van element Water. We ontdekken de kwaliteiten van de slaap met een afgestemde yoga nidra en sluiten af met een verstillende klanksessie die nog lang resoneert. De lunch die ons wordt aangeboden door zorgdeelnemers van Land in Zicht, is lokaal en puur natuur.

Sam en Astrid organiseren samen deze dag. In 2019 ontmoetten zij elkaar bij biologische balansboerderij Het Derde Erf in Soest. Sam was daar al jaren actief als yoga docente yin yoga en flow yoga met haar studio &JOY Amersfoort en Astrid startte er vanaf 2019 haar Relax yogalessen met haar praktijk Moyolife. Een goede klik resulteerde in Gewoon heerlijke weekend en dag retreats!

Astrid startte in 2016 haar holistische coachingspraktijk Moyolife. De aanleiding was haar eigen ervaring met yoga, mindfulness, ademhaling en meditatie tijdens het herstel van een flinke burn out. De rust en ontspanning, acceptatie en ruimte die zij nu kan geven aan dat wat er is geeft haar, wat zij zelf gekscherend noemt, een soort “zendingsdrang”. Nou ja, ze neemt je graag mee in de wereld van vrij zijn in je lijf en rust hebben in je hoofd. Naast holistisch coach is zij dru en yin yoga, meditatie en mindfulness docent en geeft zij klankschalenmassages en concerten. 
In juni 2023 organiseert zij haar eerste yoga reis naar haar Keniaanse yoga retreat centrum.

Sam geeft vanaf 2008 haar buikgevoel de ruimte, na jarenlang met haar hoofd te hebben gewerkt in het werkveld van HR. Ze is een lachebek, verbinder, samenwerker, onderzoeker, vragensteller, dromer, gezonde lekkerbek, dwarskijker, eigenwijs, druktemaker (van binnen dan), alles-onder-controle-hebber (van buiten dan), nieuwe-dingen-bedenker, moeilijke loslater en trouw-in-haar-vriendschappen, al die dingen en meer is zij. Sam is Dru en yin yoga docent. Zij volgt hiervoor meerdere keren per jaar verdiepingen. Ook is zij opgeleid tot yogamasseur.

20230611_183745
0 +
retreat deelnemers welkom geheten
0 +
jaar yoga docent ervaring
0 +
yoga events georganiseerd

Zondag 28 januari

Gewoon 'n heerlijke winterochtend


€65,-

inclusief lunch

Algemene informatie

Heb je nog een vraag?

Laat hieronder je vraag achter en wij komen er zo snel mogelijk op terug!

Moyolife draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders