Gewoon 'n heerlijke dag

Energy flows where attention goes

Zaterdag 11 maart.
Een dag voor jou met yoga sessies die energetisch reinigen, meditatie die jouw focus verbetert, klankhealing die ontspanning bevordert, de buitenlucht die je vitaliseert en (h)eerlijke voeding die je lichaam rust geeft.

Lente

De lente is een krachtige periode in de cyclus van de natuur. Er ontstaat nieuw leven! Daar is veel energie voor nodig. Wanneer je in de winter periode goed bent opgeladen en alles hebt losgelaten, wat je niet meer nodig hebt, dan beschik je over voldoende energie om je nieuwe plannen en doelen ook daadwerkelijk het levenslicht te laten zien. Wanneer er echter nog wat restanten zijn, die als het ware je energie vertroebelen of vervuilen, dan kun je wel een detox gebruiken. Met diezelfde krachtige energie van de lente periode als ondersteuning, is het nu de tijd om alles schoon te maken! Maak ruimte voor jouw nieuwe projecten, veranderingen die je wilt bewerkstelligen en zorg goed voor jezelf.

The universe will match whatever vibration you put out.
And you can't fool the universe...

sacred space

Deze dag ga jij op een spirituele plek, het witte kerkje in Lunteren, onder de warme liefdevolle begeleiding van yoga docenten en coaches Sam en Astrid helemaal ervaren welke kracht er in jou aanwezig is. Deze soul sisters zijn behalve spiritueel ook down to earth, relaxed en energiek, standvastig en flexibel, diepzinnig met humor. Kortom, ze zijn gewoon zoals jij.

purpose

Je kunt jezelf in de 'sacred space', die zij scheppen, de vragen stellen, die je misschien best spannend vindt om te beantwoorden. Hoe wil jij je leven leiden? Welke dromen wil je waar maken? Wat is je bestemming? Hoe ga je daar komen? Wat heb je daar bij nodig?

confidence

Wat er komt, komt er. Niets moet. Door de speciaal voor dit thema ontworpen yoga flows, de fijne sfeer, de natuur en ontspanning is het gewoon een heerlijke dag voor jezelf en is een zelfverzekerd gevoel over dat jij in staat bent je doelen te bereiken, een gevolg. Energy flows where attention goes.

Dagretreats van Gewoon heerlijk

Net voordat corona haar intrede deed in de wereld gaf het universum yoga docenten Sam en Astrid een zetje. Astrid zag een last minute mogelijkheid voorbij komen om een retreat locatie in Zeeland af te huren voor een weekend. Het was haar droom om yoga retreats te gaan geven en dit zag zij als een teken om dat dan maar gewoon te gaan doen. Ze vroeg Sam of ze zin had om het weekend met haar te organiseren en geven. Waarom Sam? Een gevoel. Een ‘gut’ beslissing, waar geen verklaring voor is en een schot in de roos blijkt te zijn. Deze samenwerking gaat als vanzelf. Na 3 jaren dag- en weekendretreats organiseren is de flow nog altijd hetzelfde, zonder veel woorden. Een chemie die voorbestemd is: soul sisters

Deze chemie typeert de retreats. Gewoon heerlijk! Een mooie balans tussen het spirituele, vanuit de yoga gedachte ingegeven en een dag me-time, aandacht voor wat jij nodig hebt en wie jij bent in de rol van….jezelf. Toegankelijke yoga retreats voor iedereen, met en zonder yoga ervaring, die een gewoon heerlijke dag goed kan gebruiken. 

Ik ga mee zaterdag 11 maart

De zittende twist

Detox yoga

Tijdens deze Gewoon heerlijke dag zijn de yoga sessies afgestemd op de lente periode. Zoals de yin yoga houdingen voor het element ‘hout’.

Vanuit de Chinese zienswijze op gezondheid wordt alles in het leven bekeken vanuit de energetische yin ~ yang balans. Alles doorloopt de cyclus van de 5 elementen Hout (lente), Vuur (zomer), Aarde (nazomer), Metaal (herfst) en Water (winter). In je dagelijks leven rekening houden met deze natuurlijke cyclus heeft een positieve invloed op jouw algehele fysieke en mentale gezondheid en vitaliteit.

De ‘hout’ energie staat voor geboorte, een nieuw begin, expansie en verandering. De hout periode is ideaal om te reinigen (lente schoonmaak!) en is verbonden met het yin orgaan de lever en het yang orgaan de galblaas. Yin yoga houdingen helpen je de energie vrij te maken in de lever en galblaas meridianen (energiebanen) en hebben een reinigende werking.

Manipura chakra yoga

Vanuit de Indiase yoga filosofie wordt al duizenden jaren uitgegaan van een energetisch systeem in jouw lichaam van meer dan 70.000 energiebanen. De werking van onze organen en de ervaringen die we emotioneel en mentaal hebben worden beïnvloed door het wel of niet vrij van blokkades kunnen doorstromen van die energie. En vice versa! Body en mind zijn dus onlosmakelijk verbonden. 

Er zijn 7 energie reservoirs die van grote invloed zijn op ons welbevinden. Dit worden de chakra’s genoemd. Vanuit de basis van je wervelkolom tot aan je kruin bevinden deze wervelende energie punten zich langs de wervelkolom, bij je pijnappelklier en boven je kruin.

In de krachtige expansieve periode van de lente helpt het ‘manipura’ zonnevlecht chakra jou om vanuit zelfverzekerdheid en wilskracht je doelen te bereiken. Vitaliserende yoga flows zorgen ervoor dat het chakra open blijft voor een vrije doorstroming van de energie, die jou van die kracht voorziet, die je hierbij nodig hebt.

Open je zonnevlecht chakra voor wilskracht en daadkracht

Wat kun je verwachten?

ochtend

Na aankomst bij het witte kerkje in Lunteren neem je even de tijd om te 'landen' en stil te staan bij wat voor dag je wilt hebben vandaag. We beginnen met een energieke vitaliserende yoga les. Na een onderbreking sluiten we de ochtend af met een meditatieve yin yoga les.
De lunch die volgt, is afgestemd op de tijd van reinigen en je voeden met pure (h)eerlijke gerechten.

middag

De natuur in. De bomen zorgen voor extra zuurstof en ruimte in je hoofd. De frisse buitenlucht en beweging helpen je lichaam de lunch te verwerken. Als je wilt, ontvang je een geleide loop meditatie op je whatsapp.
Weer terug bij het witte kerkje mag je helemaal ontspannen met een yoga nidra (de yoga van de slaap) en een klankconcert met o.a. kristallen en Tibetaanse klankschalen.

Sam en Astrid organiseren samen deze dag. In 2019 ontmoetten zij elkaar bij biologische balansboerderij Het Derde Erf in Soest. Sam was daar al jaren actief als yoga docente yin yoga en flow yoga met haar studio &JOY Amersfoort en Astrid startte er vanaf 2019 haar Relax yogalessen met haar praktijk Moyolife. Een goede klik resulteerde in Gewoon heerlijke weekend en dag retreats!

Astrid startte in 2016 haar holistische coachingspraktijk Moyolife. De aanleiding was haar eigen ervaring met yoga, mindfulness, ademhaling en meditatie tijdens het herstel van een flinke burn out. De rust en ontspanning, acceptatie en ruimte die zij nu kan geven aan dat wat er is geeft haar, wat zij zelf gekscherend noemt, een soort “zendingsdrang”. Nou ja, ze neemt je graag mee in de wereld van vrij zijn in je lijf en rust hebben in je hoofd. Naast holistisch coach is zij dru en yin yoga, meditatie en mindfulness docent en geeft zij klankschalenmassages en concerten. 
In juni 2023 organiseert zij haar eerste yoga reis naar haar Keniaanse yoga retreat centrum.

Sam geeft vanaf 2008 haar buikgevoel de ruimte, na jarenlang met haar hoofd te hebben gewerkt in het werkveld van HR. Ze is een lachebek, verbinder, samenwerker, onderzoeker, vragensteller, dromer, gezonde lekkerbek, dwarskijker, eigenwijs, druktemaker (van binnen dan), alles-onder-controle-hebber (van buiten dan), nieuwe-dingen-bedenker, moeilijke loslater en trouw-in-haar-vriendschappen, al die dingen en meer is zij. Sam is Dru en yin yoga docent. Zij volgt hiervoor meerdere keren per jaar verdiepingen. Ook is zij opgeleid tot yogamasseur.

Astrid
Sam
0 +
retreat deelnemers welkom geheten
0 +
jaar yoga docent ervaring
0 +
yoga events georganiseerd

Zaterdag 11 maart

Gewoon 'n heerlijke dag

€115,-

Algemene informatie

Heb je nog een vraag?

Laat hieronder je vraag achter en wij komen er zo snel mogelijk op terug!

Moyolife draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders