Moyo yoga - Moyolife

Moyo yoga

Ervaar elke les diepe rust

Dru & yin yoga

stilte in beweging

De yoga mobiel

yoga op locatie

Yoga individueel

alle aandacht voor jou

Herken je dit?

Overzicht Moyolife yoga lessen

Yoga in Leusden en Hoogland

Elke dinsdag van 20:15 tot 21:30 uur en vrijdag van 09:00 tot 10:15 uur geef ik een yin yogales bij Studio Omnis in Leusden. Studio Omnis is een bijzonder gezondheidscentrum met een mooie yoga studio, waar chi neng qigong, pilates, fysio pilates en yogalessen worden gegeven.

Op woensdag geef ik van 9:30 tot 10:30 uur een dru yogales bij sportschool Easy Active in Hoogland. Van 20:15 tot 21:30 uur geef ik een gentle flow yogales bij Studio Omnis.
Elke tweede vrijdag van de maand geef ik er Klank & Ontspanning van 20:00 tot 21:15 uur.

Kijk voor de yoga Specials in de Agenda.
Wil je je aanmelden voor een les in Leusden? Mail dan naar info@omnisleusden.nl

Heb je, of wil je, een sportabonnement mét yogalessen bij Easy Active in Hoogland, kijk dan op de website van Easy Active Hoogland.

De yoga mobiel

Geen plek is te gek! Als het er maar een beetje rustig is en ruim genoeg voor het aantal mensen, wat een yoga les wil ervaren. Binnen, buiten, op een dak, in een kelder, op kantoor, in een huiskamer, een bos, het strand....overal in Nederland! Op de camping, bij een speciale gelegenheid, een vrouwenkring, in de mencave, als rustpunt op een feestje, in een tent op je festival, tijdens een weekendje weg of een avond voor twee... En natuurlijk kun je dit ook combineren met een klankschalenmassage of een klankconcert.
Met mijn Yoga Mobiel kom ik met maximaal 12 yoga matten en yoga materialen naar je toe! Jij het idee, ik de les! Begint het al te kriebelen? Neem dan contact met mij op. Ik denk met je mee.
Yoga individueel

Alle aandacht voor jou! Misschien is er bij jou een ziekte beeld (geweest) en heb je niet zo veel vertrouwen (meer) in je lichaam. Of heb je het idee, dat je te stijf, te hyper mobiel, te dik, te dun, te onrustig, te stil, te ....... bent? Een paar individuele lessen kunnen je al zoveel meer vertrouwen geven in je lijf. Samen gaan we op onderzoek uit om de grenzen van jouw lichaam en denken op te zoeken en er in te ontspannen. In de ontspanning in de statische houding zit de beweging, het verleggen en accepteren van grenzen. Je leert jezelf steeds beter kennen en word je bewust van wat je kunt doen en laten om meer in balans te zijn. Na een tijdje heb je voldoende kennis van welke alternatieven voor jou goed zijn om te doen en kun je mee doen in een groepsles! De individuele les kan bij jou thuis of in mijn praktijk in Hoogland. Ook dit is te combineren met een klankschalenmassage of klankbad.
Interesse? Neem contact met mij op.

Stel je voor dat...

Hoe ziet een yin yogales er uit?

Ervaringen met yoga van Moyolife

Jouw bijdrage voor Moyolife yoga

De yoga mobiel

Ik ben onderweg naar jou!
75
per uur
  • Inclusief btw voor particulieren
  • Inclusief reiskosten binnen straal van10 km
  • Inclusief reistijd binnen straal van 10 km
  • Inclusief yoga materialen voor maximaal 12 deelnemers
  • Vanaf 2 t/m 6 personen; vanaf 7 personen €14,50 pp extra


Yoga individueel

Moyolife praktijk in Hoogland of bij jou thuis
55
per uur
  • Inclusief btw voor particulieren
  • Ook bij jou thuis te boeken
  • Inclusief reiskosten binnen straal van 10 km
  • Inclusief reistijd binnen straal van 10 km

Veelgestelde vragen

Ik houd er van om eerst persoonlijk contact met je te hebben voordat je met een les meedoet, maar misschien heb je wel een vraag die vaker gesteld wordt en vind jij het fijn om te lezen, dat je niet de enige bent met die vraag. Staat jouw vraag er niet bij, of wil je gewoon even mijn stem horen en mijn energie voelen dan bel ik je!

Warme groet,

Astrid Ogelo

Yoga is een manier van leven. Zoveel meer dan alleen de fysieke component, die in de yoga lessen aan bod komt. Het is een persoonlijk pad wat je loopt als je aan yoga begint. Naast de asana’s, de fysieke yoga houdingen, zijn er nog 7 “ledematen” van yoga. Het achtvoudige pad van yoga wordt het genoemd. Daarover misschien later ;-). De houdingen zijn bedoeld om de aandacht te richten op jezelf en deze naar binnen te richten. Iedereen in de groep loopt als het ware zijn of haar eigen pad. Ieder fysiek lichaam is anders en heeft andere mogelijkheden en onmogelijkheden. Binnen de yoga word je uitgenodigd je niet te vergelijken met de ander en de ander niet met jezelf. Dit is soms een grotere uitdaging, dan de fysieke houding uitvoeren! Je kunt dus op elk moment instappen in een bestaande groep.

Dan is yoga wel geschikt voor jou!  Regelmatige beoefening van yoga zal jou in de loop van de tijd soepeler maken. Of je ooit je benen in je nek gaat leggen, ligt niet alleen aan beoefening van yoga houdingen. Het kan maar zo zijn, dat de stand van jouw botten jou weerhouden van het “verder komen” in een houding. Wanneer dat zo is of er is een andere reden waardoor je tegen grenzen aanloopt, word je door yoga uitgenodigd dit met liefdevolle vriendelijkheid voor jezelf te accepteren en de houding aan te passen op dat wat er in realiteit is. Hoe mindful!

Ik ben yin en dru yoga docent en holistisch life coach. Ik geef yoga in combinatie met meditatie, mindfulness, ontspanningstechnieken, ademhalingstechnieken.  

Wanneer je twijfelt of een vorm van lichamelijke beoefening geschikt voor je is vanwege een aandoening, ziekte of anderszins dan adviseer ik je om jouw arts of behandelaar te raadplegen.  Ik heb geen medische achtergrond en kan niet beoordelen of je medisch gezien wel of niet aan yoga zou kunnen doen. Yin yoga bereikt het bindweefsel. Het ontspant de spieren en uiteindelijk verruimt het het bindweefsel. Dit heeft vaak een positief effect op het gevoel van vitaliteit en flexibiliteit door cursisten. Zowel fysiek als mentaal. Of dit bij jou ook het geval zal zijn is niet te garanderen. Bij dru yoga beweeg je in rustige energetische flows en doen we de “traditionele” yoga houdingen.  Als docent doe ik mijn uiterste best om voor een ieder de meest optimale omstandigheden te creëren, zodat er voldoende ondersteuning en aanpassingen zijn in de houdingen en je bij yin yoga een strekking ervaart van niet meer dan 70% a 80% van je uiterste kunnen. Bij beide yoga vormen geef ik zo nodig alternatieven bij blessures.

Dan ga je mentaal uitgedaagd worden. Wil jij dat aangaan? Wil jij je open stellen voor wat er misschien vrij komt van onder de gewoonte om niet stil te zitten of te zijn? Mag dat er van jou zijn? Zonder oordeel, in volledige acceptatie voor dat wat er blijkbaar ook nog is in jou? Dat wat jou jou maakt? Als je bereid bent om je gehele zelf te accepteren stap voor stap dan is yin yoga voor jou. De keus is aan jou. Misschien helpt het als ik zeg, dat een “leeg hoofd” niet bestaat. Er zijn altijd gedachten die rond gaan in ons hoofd. Het is aan jou om aandacht te schenken aan die gedachten of niet. Dat kun je oefenen. Oefening baart kunst!

Dat hangt af van jouw zorgverzekering. Bij sommige aanvullende pakketten kan dat. Gelukkig komt er steeds meer erkenning en wetenschappelijke onderbouwing, dat yoga, mindfulness en meditatie een positieve bijdrage leveren aan de algehele fysieke en mentale gezondheid van mensen. Ook kun je, indien van toepassing op jouw situatie, je loopbaanbudget gebruiken voor yoga lessen in overleg met je werkgever. Sommige werkgevers hebben ook budget voor preventie van ziekteverzuim. Daar zou het ook onder kunnen vallen. Wanneer je een bijstandsuitkering hebt, kun je in sommige gemeentes jaarlijks een bijdrage aanvragen voor sport en/of culturele activiteiten. In Amersfoort is dit een bedrag van €100,- per jaar. Elk jaar wordt bekeken of de bijdrage weer aan te vragen is voor burgers. Kijk het dus eerst goed na en ga er niet automatisch van uit, dat je het krijgt. Kun je de lessen echt niet betalen, praat er dan over met mij. Misschien vinden we een oplossing.

Schrijf je in voor de Moyolife nieuwsbrief

Moyolife draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders