Moyo yoga

Ervaar elke les diepe rust

Dru & yin yoga

een rustpunt in je week

De yoga mobiel

yoga op locatie

Yoga individueel

alle aandacht voor jou

Herken je dit?

Yin yoga in een notendop

Yin yoga is een relatief jonge vorm van yoga met een eeuwenoude oorsprong in de Chinese visie op gezondheid. Deze gaat uit van een gezonde balans op energetisch niveau. Mijn Relax yoga lessen zijn gebaseerd op de yin yoga.

De yin yoga houdingen zijn vaak herkenbaar als de yoga houdingen van andere yogavormen. De houdingen worden echter langer aangehouden. Tussen 3 en 5 minuten. De strekkingen zijn gericht op bepaalde gebieden van je lichaam, waar meridianen lopen. Meridianen zijn energie banen waar chi-qi-prana, oftewel levensenergie, door stroomt. Die levensenergie is van belang voor alle fysieke en mentale functies van de organen, waar de meridianen mee verbonden zijn. Een energie flow zonder blokkades zorgt voor een vitaal lichaam en een heldere geest in balans. Yin yoga houdingen strekken de gebieden in jouw lichaam, waar de meridianen in jouw bindweefsel lopen en helpen zo eventuele blokkades op te heffen.

In de strekking, die soms ongemakkelijk kan aanvoelen, maar nooit pijnlijk, ontspan je. Beetje bij beetje, minuut voor minuut. Eerst de spieren en als de spieren hun spanning hebben losgelaten, kan het bindweefsel zich openen. Er komt ruimte en er kan meer vocht aangetrokken worden door het bindweefsel. Daardoor word je soepeler na verloop van tijd en is er letterlijk en figuurlijk meer ruimte voor de energie flow.

Yin yoga biedt een manier om weer in contact te komen met de signalen, die je lichaam je geeft, als het je teveel wordt. Als je rust nodig hebt. De houdingen zijn statisch en door de verstilling kom je in een meditatieve staat. Deze staat wordt gebruikt om een mindful houding te ontwikkelen. Dat kan je helpen in het dagelijks leven dicht bij jezelf te blijven en de regie over je leven in jouw handen te houden.

Stel je voor dat...

Hoe ziet een Relax yoga les er uit?

Ervaringen met yoga van Moyolife

Overzicht Moyolife yoga lessen

Yoga in Hoogland en Leusden

Elke dinsdag van 20:15 tot 21:30 uur geef ik een yin yoga les bij studio Omnis in Leusden. Studio Omnis is een bijzonder gezondheidscentrum met een mooie yoga studio, waar chi neng qigong, pilates, fysio pilates en yoga lessen worden gegeven.

Op donderdag geef ik van 20:30 tot 21:45 uur een dru & yin yoga les bij studio Pop-up yoga.
Elke tweede vrijdag van de maand geef ik er Klank & Ontspanning van 20:00 tot 21:15 uur. Pop-up yoga is een onverwachte oase van rust midden in het dorp, wat Hoogland altijd is gebleven. Bijna al de lessen bij Pop-up yoga zijn online live te volgen vanuit huis! Voor de eerst volgende les ga naar Agenda.

Aanmelden voor de yoga lessen bij Pop-up yoga kun je via info@pop-upyoga.nl. Wil je je aanmelden voor een les in Leusden? Mail dan naar info@omnisleusden.nl

De yoga mobiel

Geen plek is te gek! Als het er maar een beetje rustig is en ruim genoeg voor het aantal mensen, wat een Relax yin yoga les wil ervaren. Binnen, buiten, op een dak, in een kelder, op kantoor, in een huiskamer, een bos, het strand....overal in Nederland! Op de camping, bij een speciale gelegenheid, een vrouwenkring, in de mencave, als rustpunt op een feestje, in een tent op je festival, tijdens een weekendje weg of een avond voor twee... En natuurlijk kun je dit ook combineren met een klankschalenmassage of een klankconcert.
Met mijn Yoga Mobiel kom ik met maximaal 12 yoga matten en yoga materialen naar je toe! Jij het idee, ik de les! Begint het al te kriebelen? Neem dan contact met mij op. Ik denk met je mee.

Yoga individueel

Alle aandacht voor jou! Misschien is er bij jou een ziekte beeld (geweest) en heb je niet zo veel vertrouwen (meer) in je lichaam. Of heb je het idee, dat je te stijf, te hyper mobiel, te dik, te dun, te onrustig, te stil, te ....... bent? Samen gaan we op onderzoek uit om de grenzen van jouw lichaam en denken op te zoeken en er in te ontspannen. In de ontspanning in de statische houding zit de beweging, het verleggen en accepteren van grenzen. Je leert jezelf steeds beter kennen en word je bewust van wat je kunt doen en laten om meer in balans te zijn. De les kan bij jou thuis of in mijn praktijk in Hoogland. Ook dit is te combineren met een klankschalenmassage of klankbad.
Interesse? Neem contact met mij op.

Jouw bijdrage voor Moyolife yoga

De yoga mobiel

Ik ben onderweg naar jou!
60
per uur
  • Inclusief btw voor particulieren
  • Inclusief reiskosten binnen straal van10 km
  • Inclusief reistijd binnen straal van 10 km
  • Inclusief yoga materialen voor maximaal 12 deelnemers
  • Vanaf 2 t/m 6 personen; vanaf 7 personen €10 pp extra


Yoga individueel

Moyolife praktijk in Hoogland of bij jou thuis
35
per uur
  • Gratis proefles
  • Inclusief btw
  • Ook bij jou thuis te boeken
  • Inclusief reiskosten binnen straal van 10 km
  • Inclusief reistijd binnen straal van 10 km

Prijsverlaging

Veelgestelde vragen

Ik houd er van om eerst persoonlijk contact met je te hebben voordat je met een les meedoet, maar misschien heb je wel een vraag die vaker gesteld wordt en vind jij het fijn om te lezen, dat je niet de enige bent met die vraag. Staat jouw vraag er niet bij, of wil je gewoon even mijn stem horen en mijn energie voelen dan bel ik je!

Warme groet,

Astrid Ogelo

Yoga is een manier van leven. Zoveel meer dan alleen de fysieke component, die in de yoga lessen aan bod komt. Het is een persoonlijk pad wat je loopt als je aan yoga begint. Naast de asana’s, de fysieke yoga houdingen, zijn er nog 7 “ledematen” van yoga. Het achtvoudige pad van yoga wordt het genoemd. Daarover misschien later ;-). De houdingen zijn bedoeld om de aandacht te richten op jezelf en deze naar binnen te richten. Iedereen in de groep loopt als het ware zijn of haar eigen pad. Ieder fysiek lichaam is anders en heeft andere mogelijkheden en onmogelijkheden. Binnen de yoga word je uitgenodigd je niet te vergelijken met de ander en de ander niet met jezelf. Dit is soms een grotere uitdaging, dan de fysieke houding uitvoeren! Je kunt dus op elk moment instappen in een bestaande groep.

Dan is yoga wel geschikt voor jou! Zeker yin yoga zal jou in de loop van de tijd soepeler maken. Of je ooit je benen in je nek gaat leggen, ligt niet alleen aan beoefening van yoga houdingen. Het kan maar zo zijn, dat de stand van jouw botten jou weerhouden van het “verder komen” in een houding. Wanneer dat zo is of er is een andere reden waardoor je tegen grenzen aanloopt, word je door yoga uitgenodigd dit met liefdevolle vriendelijkheid voor jezelf te accepteren en de houding aan te passen op dat wat er in realiteit is. Hoe mindful!

Ik ben yin yoga docent en holistisch life coach. Ik geef yin yoga in combinatie met meditatie, mindfulness, ontspanningstechnieken, ademhalingstechnieken. Tijdens workshops of als je mij boekt met mijn Yoga mobiel kan ik een yin yoga les combineren met yin flows. Yin flows zijn staande yoga houdingen in een rustig tempo en fysiek niet al te uitdagend. Ook kan ik yin yoga combineren met Qigong. Net als bij yin yoga werkt Qigong bevorderend voor het vrijelijk stromen van de levensenergie in jouw lichaam. Bij Qigong wordt met de ademhaling gewerkt en worden in een rustig en soms wat sneller tempo bewegingen herhaald.

Wanneer je twijfelt of een vorm van lichamelijke beoefening geschikt voor je is vanwege een aandoening, ziekte of anderszins dan adviseer ik je om jouw arts of behandelaar te raadplegen.  Ik heb geen medische achtergrond en kan niet beoordelen of je medisch gezien wel of niet aan yin yoga zou kunnen doen. Yin yoga bereikt het bindweefsel. Het ontspant de spieren en uiteindelijk verruimt het het bindweefsel. Dit heeft vaak een positief effect op het gevoel van vitaliteit en flexibiliteit door cursisten. Zowel fysiek als mentaal. Of dit bij jou ook het geval zal zijn is niet te garanderen. Als docent doe ik mijn uiterste best om voor een ieder de meest optimale omstandigheden te creëren, zodat er voldoende ondersteuning en aanpassingen zijn in de houdingen en je een strekking ervaart van niet meer dan 70% a 80% van je uiterste kunnen. 

Op beide locaties waar ik les geef is er een trap om bij de yoga ruimte te komen. Er is helaas geen lift aanwezig. Mijn praktijk ruimte is gelijkvloers en op de begane grond.

Dan ga je mentaal uitgedaagd worden. Wil jij dat aangaan? Wil jij je open stellen voor wat er misschien vrij komt van onder de gewoonte om niet stil te zitten of te zijn? Mag dat er van jou zijn? Zonder oordeel, in volledige acceptatie voor dat wat er blijkbaar ook nog is in jou? Dat wat jou jou maakt? Als je bereid bent om je gehele zelf te accepteren stap voor stap dan is yin yoga voor jou. De keus is aan jou. Misschien helpt het als ik zeg, dat een “leeg hoofd” niet bestaat. Er zijn altijd gedachten die rond gaan in ons hoofd. Het is aan jou om aandacht te schenken aan die gedachten of niet. Dat kun je oefenen. Oefening baart kunst!

Nee, dat kan niet. Er wordt wel gewerkt aan de mogelijkheid, omdat steeds meer erkend wordt en wetenschappelijk onderbouwd, dat yoga en meditatie een positieve bijdrage leveren aan de algehele fysieke en mentale gezondheid van mensen. Wel kun je, indien van toepassing op jou, je loopbaanbudget gebruiken voor yoga lessen in overleg met je werkgever. Sommige werkgevers hebben ook budget voor preventie van ziekteverzuim. Daar zou het ook onder kunnen vallen. Wanneer je een bijstandsuitkering hebt, kun je in sommige gemeentes jaarlijks een bijdrage aanvragen voor sport en/of culturele activiteiten. In Amersfoort is dit een bedrag van €100,- per jaar. Elk jaar wordt bekeken of de bijdrage weer aan te vragen is voor burgers. Kijk het dus eerst goed na en ga er niet automatisch van uit, dat je het krijgt. Kun je de lessen echt niet betalen, praat er dan over met mij. Misschien vinden we een oplossing.

Schrijf je in voor de Moyolife nieuwsbrief

Moyolife draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches